14

Ugradni ormari po meri – veliki prijatelji malih prostorija

Ugradni ormari su oni koji su napravljeni tako da se koristi sav raspoloživ prostor u prostoriji, ostavljajući vidljive samo frontove. Obično se prave od poda do plafona, imaju dubinu od 60 cm i širinu od 60, 90 ili 120 cm. Ako su napravljeni po meri, ove brojke mogu varirati.
Veoma su praktični, posebno u spavaćim sobama, dolaze sa fiokama, delovima za vešanje garderobe, sa gornjim elementima poput dubokih sanduka…


Njihova originalnost je u izgledu frontova koji mogu biti glatki, sa lajsnama, zastakljeni, tapetirani, platneni… Mogućnosti su višestruke, a zavise od stila koji želite da date spavaćoj sobi, klasičan, vintidž, rustikalan, moderan, minimalistički … Jedini nedostatak koji imaju ugradni ormari je u tome što ih ne možete poneti sa sobom kada se selite. Ali, šta ćete, ništa nije savršeno!

U nastavku delimo sa vama 7 najlakše održivih ideja:

 

1.BELI FRONTOVI ZA MINIMALISTIČKE SPAVAĆE SOBE

Ugradni ormar ispred kreveta garantuje dosta prostora za odlaganje stvari. Ako ga izaberete sa glatkim frontovima, bez ručki, i odlučite se za istu boju kao boja zida, bolje će se uklopiti u prostor. Ovaj na slici ima dva tela sa strane, centralni modul koji skriva televizor, ostavu za torbe u gornjem delu i fioke u donjem delu. Akon as pitate, veoma kompletno rešenje veoma diskretnog izgleda.

2

2.DRVENI, TOPLI I MODERNI

Ako želite da date toplinu svojoj spavaćoj sobi, ništa bolje od upotrebe drvenog nameštaja. Odlučite se za ugradni ormar sa drvenim frontovima. Ovaj na slici sa 4 tela dolazi u ukusnoj boji meda. Njegovi originalni horizontalni žlebovi i ručke tipa kandže cine moderim njegov izgled.

3

3.UGRADNI ORMARI PO MERI I SA FRONTIMA OD LETVICA

Ponekad spavaće sobe imaju nepravilnu distribuciju koja daje malo prostora za slobodu. Rešenje da iz tog prostora ipak izvučete maksimum je da napravite ormare po meri, kao, recimo ove sa belim lakiranim letvicama. Imajući u vidu specifičnost prostorije, kao i potrebu da se iskoristi ceo ugao, dizajner je postavio klupu i neke ugradne police koje uokviruju prostor te ovaj izgleda kao otoman.

4

4.SA DEKORATIVNIM LAJSNAMA ZA KLASIČNU SPAVAĆU SOBU

Da li želite da svojoj spavaćoj sobi date klasičnu notu? Ako je odgovor da, napravite ormar sa dekorativnim lajsnama. Lajsne postavite na zid uzglavlja kreveta ili na frontovima ugradnih ormara. Ovo rešenje sa slike, zlatnim ručkama, u skladu sa aplikacijama, izgleda super elegantno!

6

5.BOROVINA I ROLETNE ZA RELAKS SPAVAĆU SOBU

Pogledajte kako ova spavaća soba deluje umirujuće! Za njega su zaslužna vrata od borovog drveta ugradnog ormara koji su imitacije starih žaluzina. Pored topline, daju ormaru između rustičnog i primorskog stila.

7

6.UGRADNI ORMARI U BELOJ I SIVOJ

Kako dizajner enterijera dizajnira svoju spavaću sobu tako da ima dovoljno prostora za odlaganje? Sa ugradnim ormarima i puno stila! Napravljeni su od belog lakiranog drveta sa lajsnama, teksturiranim sivim tapetama, istim kao i zidovima. Na taj način ispoštovana je intima enterijera i održan je kontinuitet prostora. Sviđa nam se rezultat!

11

7.ORMAR SA OGLEDALIMA

Sa trodelnim i preklopnim vratima, ovo je ovaj ugradbeni ormar koji se nalazi u hodniku koji spaja spavaću sobu sa kupatilom. Ako je prolazni prostor veoma uzak, možete postaviti klizna vrata. Vrata koja su ogledala, savršena su za umnožavanje svetlosti i prostora.

13

 

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble