14

Trpezarije koje tako malo traže – 5 ideja i nekoliko saveta do najboljeg izbora

U modernom domu trpezarija nije samo mesto za ručavanje, već i prostor koji služi za okupljanje porodice i prijatelja, kao i za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, od domaćih zadataka do igre i zabave. Ova prostorija je u mnogim domovima postala centar porodičnih okupljanja.

Ako ne raspolažete s mnogo prostora, a ipak bolje da iskoristite svoju malu dnevnu sobu, delimo sa vama ideje kako da jedan deo prostorije pretvorite u trpezariju.

 

1.Kvadratna simetrija

Postavite sofu u sredinu sobe umesto uza zid. U pozadini neka bude trpezarija. Evo šta je ovde urađeno: sređivanje pravougaonog stola u izduženom prostoru koji se nalazio iza sofe. U beloj i drvenoj boji trpezarija se slaže sa nameštajem dnevne sobe te tako oba prostora dobijaju jedinstvo.

2
2.Okrugla svedenost

Jedno od rešenja da se izbegne zatrpavanje male trpezarije velikim komadima nameštaja je da se odlučite za okrugli sto. Zauzima manje prostora i daje dinamiku prostoru. Dizajner enterijera izabrao je belu sofu, male stočiće i puf umesto fotelje za dnevnu sobu. A za trpezariju, okrugli sto u beloj i zlatnoj boji koji se širi i osvetljava dnevnu sobu.

3

3.Nameštaj po meri kao nepogrešiv potez

U ovom drugom malom dnevnom boravku sa sofama okrenutim, trpezarija je smeštena na jednoj strani pored poluotvorene kuhinje. Dizajner enterijera je odabrao nameštaj po meri koji se stapa sa zidovima i kamenom, peskom i mekim zelenim tonovima za dekoraciju. Stil mediteranski, ali može da prođe i kao univerzalni!

4

3

4.Otvoreno-zatvorena vrata

Većina malih trpezarija predstavljena je otvorena kako se ne bi oduzeo ni jedan centimetar. Ako biste vi voleli da se vaša trpezarija i dnevna soba razdvoje, možete ih suptilno zatvoriti kliznim vratima. Na ovaj način možete svoj prostor otvoriti ili zatvoriti kad god poželite. Tanak, beli profil se bolje integriše bez zauzimanja prostora.

9

5.Optička varka ali ne i zamka

Šta raditi sa malom i dugom trpezarijom? Pokušajte da sakrijete efekat duguljaste  cevi. Ovo je postignuto, što možete i sami videti na slici ispod, postavljanjem polupregrade sa integrisanim kaminom, sa obe strane, osim što obezbeđuje toplotu, prirodno razdvaja oba prostora i vizuelno iseca pod.

12

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu.