1

9 jednostavnih koraka da razveselite svoj dom ovog proleća

Znate da Crvena Jabuka ne piše samo o nameštaju po meri, već da se generalno trudimo da sa vama podelimo ideje koje će vama pomoći da živite u lepšem i boljem ambijentu. Sa tog mesta danas sa vama delimo ovaj tekst i želimo vam najlepše proleće do sada :)

S prolećem nam se budi i želja da oživimo i ambiejent u kome boravimo. Naravno, nisu svi iste želje poklonici, ali ako ovih dana jeste pristalica malih promena u sebi i oko sebe, ovo je blog za vas.

1.Zelenilo u svakoj prostoriji

Ovo je definitivno jedan od večito aktuelnih trendova kada se radi o dekoracii doma, mada je prilično nov i mnogima još uvek neobičan kada se radi o uređenju kupatila. Ipak, mnoge dame biljke stavljaju upravo u ovu prostoriju, a neke i na policu pored ili iznad kade. Probajte i vi jer izgleda baš lepo.

2-17

2.Mali otvoreni bife

Umesto da nabavljate velika kolica samo za pića ili izdvajate ceo deo ormana za kreiranje mini-bara, preporučujemo da na jedan poslužavnik stavite omiljena pića i par čaša, koje ćete prebacite na jednu policu – u kuhinji ili dnevnoj sobi. Izgledaće sigurno lepo.

3.Sve u roze nijansi

Rosé je neutralna nijansa roze koja će se svideti i vama i vašem partneru, naročito kada je u pitanju dekoracija u ovoj boji, a “millenial” (“milenijumska”) roze je idealna za akcentovanje, puderasto roze za somtski tapacirung, a retro zagasito roze za trendi pločice u kupatilu.

4.Aksesoari kao dekor

Vrući trend ove sezone, koji se večito pretražuje na internetu jeste postavljanje omiljenih aksesoara u različite delove doma kao dekoracija. Cipele, šeširi, tašne – sve to može izgledati odlično kada se postavi kako treba.

5.Tapete

Ovog proleća svi žele da zamene jednobojne nijanse zidova tapetama sa zanimljivim dezenima i motivima. Najbolji izbor su samolepljive koje se lako skidaju, a naš savet je da akcentujete samo jedan zid jarkom bojom ili dezenom koji će popraviti atmosferu i njen celokupan izgled.

0-14

6.Okrugla ogledala

Trenutno najmodernija silueta za ogledala jeste okrugla, ili ovalna. Ovakvo ogledalo možete postaviti iznad kreveta, u kupatilu ili u hodniku. Izgledaće savršeno. Prolećna svetlost će ga još više istaći, a i ono će reflektovati istu tu svetlost pa će biti sunčano na sve strane.

4

7.Prolećno cveće

Cveće je svakako jedna od najefektnijih vrsta dekoracije za dom. Ne morate čak ni da ga kupite, već uvek možete ubrati iz bašte, bilo vaše bilo neke obližnje. Druga opcija je da kupite pelcere pa da negujete sami svoje prolećno cveće. Recimo, lukovica zumbula se lepo prima i u kućnim uslovima ili na terasi.

6. flores

8.Jastuci

Izgled dnevne ili spavaće sobe može potpuno da se promeni ukoliko nameštaj razveselite jastucima. Ukoliko su oni različitih i veselih boja postići ćete boho stil, dok ukoliko želite minimalizam birajte jastuke klasičnog oblika i boje. Naravno, pošto je tema proleće, gledajte da jastučići budu u nekom prolećnom tonu i duhu – ne nužno floralni i šareni 😊

8

9.Slike

Sveža, nova i prolećna dekoracija mogu biti i slike, ali naravno ne umetničke, već one koje sami možete da napravite, odnosno ištampate i smestite u minimalistički ram koji je skoro svima finansijski dostupan. U odnosu na prostoriju, možete birati i motive na slikama, a najbolje od svega je što ih možete skinuti sa zidova čim vam dosade – samo pazite da ne stoje predugo jer će taj deo zida ostati čistiji od ostatka koji će vremenom menjati boju. Kad smo kod zidova, ako želite da prazan zid u domu oplemenite, onda su slike ovog tipa odličan izbor.

5. negro

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu.