0-2

Kuhinja koja spaja i razdvaja prostorije stana

U ovom šarmantnom stanu postignuta je savršena harmonija između funkcionalnosti i dizajna.

El Born, kvart u Barseloni u kome se nalazi ovaj stan, poznat po svojim srednjovekovnim ulicama i boemskoj atmosferi, a poslednjih decenija doživeo je renesansu. Ovaj stan, koji se nalazi u zgradi renoviranoj 2015. godine, savršeno kombinuje suštinu kraja u kome se nalazi sa modernim komforom koji se traži u savremenom domu.

Čim uđete u stan odmah vidite njegovu veliku površinu od 81 m², u kojoj se nalaze samo spavaća soba, kupatilo i toalet. Ostatak prostora je pretvoren u veliku otvorenu prostoriju koja je podeljena zahvaljujući strateškoj lokaciji kuhinje. Kuhinja je napravljena po meri što se može lako uočiti po funkcionalnosti elemenata kojima pripada i kuhinjsko ostrvo. Inače, kuhinja je pozicionirana u centru, a na jednoj strani je udobna trpezarija, dok je na drugoj strani prijatan dnevni boravak.

Upotreba dizajnerskog nameštaja i aksesoara u otvorenoj kuhinji ne samo da joj daje moderan izgled, već obavlja i praktičnu funkciju suptilnom podelom prostora. Izložene grede, zidovi od cigle i hidraulične pločice sačuvane tokom renoviranja održavaju istorijsku suštinu ambijenta i harmonično se integrišu sa skandi stilom.

Pored inteligentne raspodele unutrašnjih prostora, ovaj stan ima terasu od 18 m², pravu urbanu oazu u gradu kao što je Barselona, gde vam prijatna klima omogućava da uživate tokom cele godine. Ovaj otvoreni prostor je idealan za opuštanje, uživanje u obrocima na otvorenom ili za uzgajanje male urbane bašte.

1-19 2-23 3-23 4-18 5-17 6-18 7-19 8-17 9-17 10-18 11-16 12-17

13-12

Kako vam se čini ovaj stan? Da li vam se dopada način na koji je opremljen ili biste vi ipak drugačije iskoristili površinu ovog prostora? Pišite nam u komentarima!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: https://www.delikatissen.com/2023/07/conectar-y-separar-como-una-cocina-abierta-equipada-divide-los-espacios