11

5 okolnosti zbog kojih je potrebno da preuredite svoj dnevni boravak

Koliko puta ste razmišljali o tome da malo osvežite dnevnu sobu? Promenite nameštaj, zamenite tekstil, nabavite novu sliku… Da uradite nešto što vam omogućava da svoj prostor vidite drugim očima. Krenite u akciju! Preuređenje dnevne sobe ima mnogo prednosti. A da bismo ih upoznali, hajde da vidimo koji razlozi treba da nas motivišu na to. Odgovori imaju mnogo veze sa srećom i osećanjem (veće) opuštenosti.


Treba da preuredite svoj dnevni boravak ako:

1.Želite da živite bolji društveni život u kućnim uslovima

Dnevna soba je najdruštvenija i najpoznatija soba u kući. Ubedljiv razlog da je preuredite, ako želite da povećate kvalitet socijalizacije. Ako volite da primate posete, preuredite dnevnu sobu kako biste dobili atmosferu koju želite da prenese, u zavisnosti od prilike. Učinićete je prijatnijim i privlačnijim prostorom za svoje goste.

1 2

2.Želite da unesete neku novinu

Ako vi volite promene, onda je za vas važno da i vaš dnevni boravak doživljava poneku promenu s vremena na vreme. Dajte sebi na volju pa tako i činite: menjajte sitnice, od jastuka do lampi, i tako ćete oživljavati osećaj novog i drugačijeg.

3

3.Želite više radosti i harmonije u prostoru

Naše okruženje izuzetno utiče na naše raspoloženje. Naravno, pod rečju okruženje se podrazumevaju i ljudi i događaji koji nas okružuju, ali i stvari i njihov raspored. Zato, ako želite da vaš dnevni boravak bude veselija prostorija, unesite biljke i vesele boje u njega. Ako želite mir i harmoniju, unesite neki zen detalj, mirisnu sveću ili slanu lampu. I, uopšte, verujte detaljima koji mogu uticati na emocije pa u skladu s tim uverenjem uredite prostor u kome provodite vreme.

5 7

4.Želite da uskladite prostor sa godišnjim dobima

Još jedan od moćnih razloga da preuredimo dnevnu sobu je da možemo da je prilagodimo godišnjem dobu u kojem se nalazimo, koristeći tkanine, boje i volumen prema godišnjem dobu.

Sigurno leti želite da dnevnoj sobi date više boje, dok vam je sasvim prirodno da zimi dnevnom sobom vladaju zemljane boje. Takođe. Leti vam treba tanak tepih ili vam možda čak i ne treba, dok zimi osećate potrebu za debelom i gustom tkaninom pod nogama.

14

5.Došlo je do životnih promena

Da li je porodica porasla? Da li su deca odletela iz gnezda? Da li vam treba mesto za rad? U nekom trenutku u životu osećamo da dnevni boravak više ne zadovoljava naše potrebe i da je došlo vreme da se promeni!

Nameštaj po meri, s obzirom na vaše svakodnevne navike, može transformisati prostor u funkcionalniji i pristupačniji. Od rasporeda nameštaja do izbora boja i materijala, personalizovani dizajn će omogućiti da se sprovedu u delo ideje praktičnog skladištenja, mesta za sedenje, i uopšte, omogući će vam reorganizaciju prostora tako da bude po meri i u skladu sa potrebama ukućana.

9 12 13

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu.