1

Primer lepog i funkcionalnog stana koji i vama može biti inspiracija

U ovom stanu, čije fotografije ćete videti u nastavku, izvršena je ozbilja reforma. Pored ulaganja finansijske prirode, bilo je potrebno i posvetiti se promenama, što je bio zadatak dizajnera enterijera jer vlasnici, bez obzira na želju, nisu imali dovoljno znanja i iskustva kako da transformišu stari prostor od 60 kvadrata u dom koji se njima dopada. Stan je opremljen po ukusu vlasnika, a što se tiče nameštaja, najveći broj elemenata je pravljen po meri.

Evo kakve promene su napravljene:

1.Stan je nekada imao 3 spavaće sobe , a za takvim rasporedom je bilo potrebe. Sadašnji vlasnici su par bez dece i njima ne treba toliki broj soba. Želeli su otvoren, prostran dnevni prostor i svetlu sobu. Ranije su na ovom mestu bili zatvoreni prostori bez svetla, što je stan činilo funkcionalnim, ali ne i atraktivnim.

2

2.Jedna od prednosti obnavljanja podova je to što je njihov dizajn kasnije korišćen za razgraničavanje zona. S druge strane, u stanu postoje i elementi koji služe za ujedinjenje prostora, kao što je ovaj par polica koje počinju u trpezariji i protežu se kroz dnevnu sobu. Osim što služe da daju jedinstvo, povećavaju prostranost i vizuelno doprinose miru.

3

3.Srušeni su pregradni zidovi i data je prednost kuhinji koja je postala kuhinja otvorenog tipa. Naravno, pošto je prostora sasvim dovoljno, u nastavku kuhinje je napravljena trpezarija. Svetlost koja dolazi sa četiri strane stana i meša se u kuhinji je možda najveća dobit koju su vlasnici stekli nakon rušenja pregradnog zida. Doduše, ne i jedina…

4 6

4.U trpezariji je napravljen sto sa klupama, a u klupama prostor za skladištenje stvari. Nema potrebe da pojašnjavamo koliko je to praktično rešenje i koliko se prostora ovim potezom dobija.

5

5.Belom bojom je pojačan efekat svetlosti, a da bela ne bi delovala dosadno i zastrašujuće hladno, u pomoć su uskočili detalji u bojama, prvenstveno prirodnim.

7

6.Kuhinja, sami prostor u kome se sprema hrana, malena je i u obliku je potkovice. Od nameštaja postoje samo donji elementi i tako se dobilo na prostranstvu i svetlosti. Pošto je jedan zid kuhinje u ugradnom ormaru, sve što je trebalo da se skladišti, stalo je u njega.

8

7.Svi uređaji imaju masku i ne vide se spolja. Tako je postignuto vizuelno jedinstvo i osećaj harmonije i balansa.

9
8.Stan ima samo jednu spavaću sobu. I ona je minimalno opremljena: krevet, komoda i garderober koji je ugradni i napravljen po meri.

10 11

9.Kupatilo je minimalno opremljeno, ali ima sasvim dovoljno elemenata da u njega sve stane. Pošto je tuš kabina pregrađena do plafona, vlaga ne osvaja čitav kupatilski prostor pa tako i ova poluotvorena komoda može sebi da priušti taj luksuz, a da stvari u njoj ne vlaže.

12 13

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble