7

20 kuhinja kao primer lepote i funkcionalnosti

Kuhinja, za mnoge duša i srce doma, može na razne načine učestvovati u lepoti i kvalitetu života.

Pored toga što služi za pripremu hrane, može biti i prostor u kome jedemo, pijemo kafu, sedimo i ćakulamo dok se hrana sprema…

Zato je bitno da izvučemo iz nje maksimum potencijala, ne samo kada su u pitanju funkcionalni aspekti, već i kada se radi o estetskim potrebama.


Nameštaj po meri nesumnjivo doprinosi postizanju najboljih mogućih rezultata, ali pored nameštaja po meri postoje još neke fore i fazoni koje možemo primenjivati da bismo postigli željeni cilj.

Za početak, potrebno je održavati higijenu i urednost prostora jer bez tog uslova nema ni prijatnosti. Zatim, bitno je da povedemo računa o bojama koje favorizuju prostor: često će to biti svetle boje, ali ako to kuhinja dozvoljava, sasvim je ok poigrati se i sa nekim jačim i intenzivnijim bojama. U tom smislu, dobri saveznici nam mogu biti zidovi s kojima možemo eksperimentisati prilikom krečenja ili lepljenja tapeta. Takođe, nameštaj u nekoj boji koja nije standardna, može biti zanimljiv izbor, samo moramo biti sigurni da nam ta boja neće posle izvesnog vremena dosaditi.

Tekstil je takođe važan detalj koji utiče na sveukupni dojam. Naravno da je poželjan prirodni, ali pored samog materijala, bitni su i dezeni i boje. Detalje od tekstila treba birati s pažnjom i u skladu sa ukusom i senzibilitetom stanara.

Svetlost, jedan od najvažnijih faktora koji utiču na lepotu, zdravlje i prijatnost prostora, u slučaju kuhinja nije izuzezak. Pored prirodne svetlosti, na čije prisustvo često ne možemo uticati, veliki pomoćnik je veštačko svetlo koje može biti u našoj moći.

Podovi su bitni isto koliko i ostali elementi kuhinje. Prilikom odabira su laki za saradnju: bitno je da budu laki za održavanje, prijatni oku i nenametljivi.

U nastavku delimo sa vama 20 lepih i inspirativnih kuhinja i nadamo se da će vam neka od njih dati inspiraciju kako da ulepšate svoju kuhinju.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17-10

0

11

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu.