DSC00062

Male spavaće sobe velikih mogućnosti: 5 saveta za najbolje rezultate

Spavaća soba je, pomislio bi čovek, prostorija koju je najlakše opremiti. Jer, realno, šta nam treba: krevet, noćni stočić i eventualno garderober. E, i samo to toliko može da bude bos ili hadžija, u zavisnosti od toga kako ćete pristupiti opremanju spavaće sobe.

Mi vam u nastavku nudimo 5 saveta s kojima ćete postići sjajne rezultate, a bez kojih možete rizikovati da sobu ne opremite u skladu sa njenim punim potencijalom. Ako vam je opremanje spavaće sobe ovih dana u fokusu, pročitajte ih!

 

1.Odaberite pažljivo boju zidova

Znamo da boje igraju veoma bitnu ulogu u uređenju prostora, a kada su u pitanju male prostorije, onda odabir adekvatnih boja postaje još značajniji. Najsigurniji izbor su svetle boje. Tradicionalno, izbor pada na belu, krem, bež, ali ko voli da unese malo drugačije dinamike u svoj prostor, pastelne boje su sasvim OK izbor. Takođe, ako imate dovoljno hrabrosti da ekspiremntišete, možete akcentovati jedan zid svoje spavaće sobe nekom bojom koja je intenzivnija ili drugačija od ostalih.

4

2.Odaberite odgovarajući nameštaj

Kada kažemo odgovarajući, mislimo na nameštaj po meri. Razloga ima mnogo i o njima smo već pisali, a ovom prilikom ćemo samo istaći da u malim prostorijama, uključujući i spavaće sobe, prostor predstavlja najveći kamen spoticanja. Nameštaj po meri predstavlja najbolji izbor jer se na taj način koristi svaki milimetar prostora.

5

3.Iskoristite optičke efekte u svoju korist

Pored krečenja zidova odgovarajućim bojama, postoje i drugi optički efekti koje biste mogli da iskoristite. Jedan od njih, možda i najefektniji, jeste ogledalo. Idealno je da bude veliko i bez rama, a ako baš možete da birate, neka vrata garderobera budu jedno veliko ogledalo. Tako ćete objediniti više koristi.

6

4.Izaberite odogovarajući pod

Često se ne obaziremo na podove kada pričamo o uređenju prostora. A veoma su bitni!

Zato koristimo priliku da pod koji je isti u svakoj prostoriji doprinosi jednom osećaju jedinstva i kontinuuma, a ako pričamo kontretno o malim spvaćim sobama, onda je dvreni pod neophodnost (jer drvo je prirodni materijal), u bojama koje su neuptralne i, po mogućstvu, svetle.

10

5.Odaberite tkanine koje su usklađene s prostorom

Izbor tkanina u spavaćoj sobi je od višestrukog značaja, naročito što većina njih ima funkciju da nas vizuelno i na dodir pripremi za opuštanje i san. Ipak, često zaboravljamo da tkanine igraju bitnu ulogu i u stvaranju slike o prostoru pa pravimo grešeke i male sobe dekorišemo debelim tepisima, teškim zavesama, prekrivamo krevete teškim prekrivačima… Sve su ovo detalji koji mogu progutati prostor i učiniti ga manjim nego što jeste ili nego što bi morao da bude. Zato je važno da materijali kojima prektivate svoju spavaću sobu budu diskretni, nenametljivih boja i, naravno, prirodni!

7

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu.