1

Klasično-moderni stil u modi – opremite svoj dom po svojoj meri

Mi u Crvenoj Jabuci nismo zaluđenici za društvenim mrežama, ali ipak priznajemo da su one danas  izuzetno važne za kreiranje trendova. Tako je u svetu dizajna enterijera, a verujemo i uopšte u svemu što ima veze sa estetikom.

No, da se vratimo mi na nama poznatu temu: stilovi uređenja enterijera, konkretno klasično moderni stil o kome u poslednje vreme pričaju influenseri širom sveta. Ako se pitate o čemu je reč, u pitanju je stil koji kombinuje elemente klasične dekoracije (kao što su ukrasne lajsne, prozori, parketi, lusteri, kamini sa ornamentalnim ramovima ili starinskim ogledalima) i moderne dekoracije, spaja najbolje od oba sveta, dajući kao rezultat, istovremeno i elegantan i savremen dizajn enterijera.

7

Evo koji su elementi koji doprinose postizanju klasično-modernog stila:

1.Nameštaj zaobljenih linija

Meki oblici su popularni (i to mnogo) u trenutnoj dekoraciji, tako da ne zaboravite da ih unesete u svoj prostor ako se odlučite za klasično-moderni stil. Možete ih izabrati u stolovima, lampama, slikama ili ilustracijama, sofama, foteljama… Ideja ima na pretek!

3

2.Ogledala i kamini u klasičnom stilu

Kamini sa elegantnim ramovima i ogledala baroknog izgleda su tipični elementi klasične dekoracije. Kombinujte ih sa nameštajem modernog dizajna – kao što je industrijski sto za kafu u ovoj prostoriji – i kontrast će biti izvanredan. Efekat klasično-modernog stila, naravno, postignut.

4

3.Priuštite sobi malo boje

U ovoj spavaćoj sobi protagonista je klasično-moderni stil. A to je da je farbanje zida klasičnim lajsnama u crvenkastu boju peska nešto sasvim transgresivno (i vrlo šik, inače). Šta nam kažete, da li biste se usudili? Isto možete učiniti sa elementima kao što su plafonske rozete.

5

4.Umetnička dela kao dekoracija

Slike imaju neprocenjivu moć u dekoraciji. Da biste stvorili klasično-moderni stil u svom domu, možete odabrati apstraktnu ili modernu umetničku sliku ili ilustraciju i postaviti je na zid sa lajsnama. Ovim jednostavnim gestom prigrlićete oba stila sa najvećom elegancijom i prirodnošću.

6

5.I juče i danas

Unošenje starog nameštaja je još jedan način da igrate igru između klasičnog i modernog. U ovoj spavaćoj sobi, stojeće ogledalo, zajedno sa lajsnama na plafonu, naglašavaju klasični karakter sobe. Međutim, uzglavlje, tekstil u svežim bojama i tkaninama i drugi komadi kao što su rustikalna klupa ili korpa od vlakana,  čine prostor modernim. Kombinujacija pun pogodak!

11

6.Tekstili kao pomoćni element stila

Na krevetu, na sofi… Možete se poigrati i moderno-klasičnim stilom kroz tekstil. To je jednostavno kao kombinovanje laganih tkanina kao što je lan sa drugim klasičnijim, kao što je somot, i istraživanje sa printovima – mešanjem klasičnih linija i modernih motiva – da biste domu dali željeni eklekticizam.

12

7.Boje u postizanju željenog cilja

Možete se poslužiti efektima koji unose boje da poboljšate kontrast između klasičnog i modernog. U ovoj prelepoj prostoriji obeleženoj lajsnama na plafonu, zelena boja zidova „sukobljava“ se sa klasicizmom da bi donela svežinu i prirodnost. Ambijent je upotpunjen nameštajem kao što je sofa ili drveni sto za kafu, modernih linija.

13

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu.