9

Šta se nosi u kuhinjama ove jeseni

Planirate li renoviranje kuhinje? Pre svega, trebalo bi da pročitate šta ćete nositi ove jeseni. Ono što je najupečatljivije je da su kuhinje izgleda umorne od besprekorne bele (već su nas upozoravale da će se ovo desiti) i žele da se ove sezone ponovo pojave sa više boja. Ostalo je više nastavak istog.

Trendovi u kuhinji se ne menjaju drastično iz sezone u sezonu, kao moda, jer njihova trajnost je 15 do 20 godina. Iz tog razloga, trendovi ove jeseni dolaze da stabilizuju ili poboljšaju ono što se nosi poslednjih godina. Funkcionalnost, prirodnost, toplina i održivost su glavne i osnovne karakteristike ove sezone.

1.U modi su boje

Ove jeseni kuhinje ostavljaju belu boju po strani i više se oslanjaju na druge nijanse. „Kašmir (između sive i bež) ili terakota su boje koje dolaze do izražaja ove jeseni.

Tople boje se koriste u kuhinji, daleko od laboratorijskog stil kome su pripadale veoma bele i aseptične. Tople boje čine da se u prostoru osećamo prijatno.

Najhrabrije prati sreća! Kuhinje ove jeseni traže intenzivne boje. Zato, ne plašite se boja. Smeđe zelene ili trezvene plave boje su takođe u modi. Čak su i crne ponovo OK. Najveća razlika u bojama u odnosu na prethodne sezone je tu tome što se kuhinje udaljavaju od snežnog belila i skandinavskog stila. Ove jeseni se više opredeljujemo za terakotu, tamnozelenu ili tople i prirodne boje.

2 3

2.Glatki frontovi

Još jedan kuhinjski trend koji ove jeseni dobija na snazi su glatki frontovi. Funkcionalnost je najveća karakteristika kuhinje. Lakoća čišćenja mora biti od najveće važnosti, stoga nije iznenađujuće što se nameštaj od ploča izbegava.

4

3.Minimalizam

Ostavljamo maksimalizam po strani, ako je moguće, a da ne odustajemo od velikog kuhinjskog ostrva. Iako su kuhinje imale tendenciju da se šire, proces je obrnut i one ponovo postaju koncizni i funkcionalni prostori, što ih ne čini manje lepim, samo ih čini svedenijim.

6

4.Prirodni materijali

Prirodni materijali, drvo, kamen i završne obrade i dalje su popularni. Porcelanska ploča koja imitira drvo, mermer ili teraco se ističe i toliko je cenjena u kuhinji zbog svoje estetike i izdržljivosti. Vidimo ga na radnim pločama, ali i na oblogama (podovima i zidovima).

A kada govorimo o radnim pločama, „vidimo povratak zaobljenim oblicima kako u nameštaju, tako i u detaljima i radnim pločama.

7

5.Što više drveta

Ako postoji materijal koji ni malo ne odustaje od svoje teško stečene pozicije, onda je to drvo. „Unutrašnjost domova sve više podseća na kabinu, sa drvenim pločama koje pokrivaju zidove kao 70-ih godina“, kaže Natalija Zubizareta. Drvo u kuhinjama se meša, spaja i sklapa sa ostatkom nameštaja u prostoru.

Važno je da ove jeseni dobijete prijatnui toplu kuhinju. Ovo možete dobiti tako što ćete kupiti drveni pribor, daske za sečenje, napraviti hrastove police… U kombinaciji sa mermerom biće trend ove jeseni.

5

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu.