1-13

Opremiti stan po meri stvar je dobrog ukusa

Dobro optimizovana raspodela prostora, u kombinaciji sa izborom prirodnih materijala i adekvatnom prirodnom rasvetom, sinonim su za dobar dizajn enterijera.

Lepo je videti kako se renoviranje više ne može razumeti bez traženja prirodnog svetla, prostranosti i optimizacije prostora. Pre 40 godina, većina renoviranja kuća je uključivala jednu sobu ili samo raspored, pod se skoro nikada nije dirao niti drastično menjao, a otvoreni rasporedi su bili nešto o čemu smo se informisali iz filmova i inostranih časopisa, a o open space konceptu smo mogli samo da maštamo.

Doduše, u jednoj epizodi “Žikine dinastije” smo i te kako svedočili da je moderan koncept otvorenog prostora prisutan i kod nas 😉

Danas to, na sreću, više nije slučaj! A najsveobuhvatnije reforme nastoje da optimizuju prostore i prošire ih, što se ponekad pretvara u rušenje zidova, uređenje prostorija na drugačiji način, pa čak i premeštanje jedne prostorije u drugu, itd. Sve sa ciljem da živimo u prostoru po našoj meri koji ćemo opremiti nameštajem po meri.

 

Nismo videli ‘pre’ fotografije ovog renoviranja, ali znamo da ima ukupno 45 m² i da je ranije bio veoma podeljen na nekolik osoba. Zamislite, dakle, male sobe i sve veoma mračne. Danas, srećom, znamo mnogo bolje od toga i, ako ništa drugo, znamo da su svetlo i prostranstvo  veoma atraktivni pojmovi.

0-4 4-13 5-12 6-13 7-13

Rezultat novog rasporeda je ono što vidite, prostrane i svetle dnevne prostorije, sve vrlo jednostavno i minimalno sa mnogobrojnim elementima koji su pravljeni po meri stana. Kuhinja po meri nam se otkriva u svom najlepšem svetlu: čista a ipak ne sterilna, svetla i topla, bogata svim elementima a ipak ne pretrpana. Zaista, što se nas tiče, sve je na svom mestu, a prostor je iskorišćen do u centimetar.

2-12 3-13

Isto možemo reći i za kupatilo koje je takođe opremljeno (makar delimično) komadima nameštaja po meri. Jednostavno i funkcionalno, lepo i moderno – eto, to su epiteti za ovu prostoriju.

8-15 9-13 10-10

Što se tiče spavaće sobe, prednost je data prostoru a ne nameštaju, što pozdravljamo s aplauzom. Uzglavlje kao najatraktivniji element – makar nama, ljubiteljima nameštaja po meri – predstavlja vrhunac svedene lepote koja je pritom i funkcionalna.

11-8 12-10 13-10 14-9

Sve u svemu, ovaj stan je savršen za jednu osobu ili par. Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima!

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen