0-1

Inspirativan primer reforme stana koji može poslužiti i vama

Širom planete ima slučajeva da ljudi poseduju stambeni objekat koji je na odličnoj lokaciji, ali da je male kvadrature, da su prostorije nefunkcionalno raspoređene, a ukućanima treba više prostora.

I mnogima među vama je dobro poznata ova situacija: stari stan u atraktivnom i dobro povezanom kraju grada, ali male površine. Vlasnicima žao da prodaju, pa se sve nešto nadaju da će komšije odlučiti da prodaju svoj stan, da će prvo njih ponuditi, a oni će nekako da se nategnu da ga kupe, renoviraju, reformišu, spoje sa stanom u kom sad žive i tako prošire životni prostor.

I zaista, ponekad se takve želje i ostvare. E, mi smo pronašli primer stana koji može poslužiti svima vama kojima se osmehnula sreća da spojite dva stana u jedan.

Stan se nalazi u Španiji, ali je to za ovu priču tako malo bitno, budući da je, gde god da ste, svima važno pitanje kako napraviti reformu da kuća nema 2 kuhinje, šta da radimo sa dve trpezarije, višak hodnika…

I u ovom stanu je napravljena upravo takva izmena: jedna kuhinja je postala kupatilo, jedna trpezarija i jedan dnevni boravak u veliku spavaću sobu, a sve prostorije – i to je upravo ono što je nas najviše zanimalo i na čemu jeste akcenat u ovom blogu – su opremljene, makar delimično, nameštajem po meri.

U tom smislu, osvrnimo se na prostorije koje su opremljene nameštajem po meri:

Kuhinja od belog medijapana, sa ugradnim elementima, kuhinjsko ostrvo i pomoćni stočić, predstavljaju pravi izraz modernog minimalizma. Svetlost, jasnoća i svedenost, doprinose osećaju čistog i svežeg prostora.

1-19

2-19

3-19

4-19

Trpezarija i dnevni boravak prate isti ton, to jest trend, budući da je nameštaj u ovim prostorijama takođe svedenih linija. Jedina razlika je što se, u ovim funkcionalnim zonama, pojavljuje boja svetlog drveta koja prostoru donosi toplinu i dašak prirodnog duha.

5-19

6-19

7-17

8-16

9-16

10-14

Dalje, što se nameštaja po meri tiče, u jednom kupatilu i u jednoj spavaćoj sobi se nalaze komadi nameštaja po meri čija je funkcija čuvanje stvari: u kupatilu i dve komodice u spavaćoj sobi, kao i samo uzglavlje iznad kreveta. Osnovni razlog što su vlasnici želeli da naprave po meri natkasnice – noćne stočiće u spavaćoj sobi je taj što je im je takav izbor bio najjednostavniji način da uklope boju nameštaja sa bojom podova. Drugim rečima, iako je možda prostor dozvoljavao da se u njega unesu komadi nameštaja iz fabričke proizvodnje, zarad harmonije i estetike u prostoru, odluka je pala na izradu nameštaja po meri.

11-13

12-11

13-11

14-11

16-10

18-10

20-9

Nadamo se da ste uživali u virtuelnoj šetnji po ovom prelepom stanu. Mi definitivno jesmo dok smo ovaj primer pripremali za vas 😊

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen