6 malih kupatila koja obiluju velikim idejama

Kada je u prostor u pitanju, nemamo mnogo izbora. Ali, manevrisati raspoloživim prostorom možemo na različite načine, a za to nam je, na kraju krajeva, potrebna mašta, volja i poneka ideja spolja.

Prošle nedelje smo vam pisali o idejama u malim kuhinjama. Isto ih je bilo 6. Kuhinja, ne ideja.
Danas sa vama delimo 6 primera malih kupatila koja su puna lepih ideja, a vi uzmite za sebe one koje vam se čine praktičnim, lepim i korisnim za vaš dom.

1.Stil u 3 metra kvadratna

Ovo kupatilo je malo, ali gotovo savršeno. Ima tuš, lavabo sa ormarićem, WC šolju i prozor od poda do plafona koji ga ispunjava prirodnim svetlom. Pravi luksuz u mini kupatilu! Ideja da zid koji pregrađuje tuš kabinu ujedno čini i oslonac lavaboa nama se čini sjajnom, naročito zato što u malim kupatilima morate iskoristiti svaki centimetar.

1.0
2.Kupatilo pod krovom

Dugačko, a usko i kao da to nije dovoljno, ograničeno kada je u pitanju visina jer se nalazi u potkrovlju te ima kose krovove, ovo kupatilo nije imalo mnogo šanse da izazove “woow” efekat. A izazvalo je! Maksimalno popunjeno nameštajem po meri sve do samog ćoška u kome se, tik pod prozorom, sakrila WC šolja, koja je dobila svoju intimu.

2.0

3.Dokaz da su lepota i raspored u uskoj vezi

Malena kupatila ponekad imaju samo 2 elementa (plus WC šolju) to jest: tuš, lavabo i WC šolju. Poželjno je da lepši deo kupatila, onaj prijatniij za oko, bude ispred vrata, a to je obično lavabo. Poželjno je da se WC šolja nalazi u intimnijem delu, kako zbog prirode upotrebe, tako i što nije baš najlepši komad enterijera. U ovom mini kupatilu lavabo je postavljen u centralni položaj, a tuš i WC šolja sa strana.

3.0

4.Usko kupatilo sa tuš kabinom na dnu

Ovo kupatilo ima klizna vrata, što takođe pomaže da prostor bude veći i daje mu realne metre (najmanje 1 kvadratni metar). Na jednom zidu se nalaze lavabo i WC šolja (koja je delimično skrivena nameštajem), a u pozadini tuš. Upravo činjenica da je prostorija izdužena, odredila je lokaciju tuš kabine. Sve drugo bi bio loš izbor distribucije.

4.0

5.Dva u jedan u samo 5 kvadrata

Vlasnici ovog kupatila želeli su kadu za decu i tuš za roditelje. Dizajneri enterijera odlučili su se za ovu kadu sa paravanom, lagodnom za svakodnevnu upotrebu, ali i sa opcijom tuširanja. „Leteći“ lavabo vizuelno zauzima manje, a da se nije izgubilo na kapacitetima za odlaganje jer su i duboke fioke pravi trezor skladištenja, a i prostor ispod njih je sasvim dovoljno veliki za korpe za odlaganje prljavog veša.

5.0

6.Potkrovlje kao poseban izazov

Kos i nizak plafon u jednom delu kupatila diktira raspodelu ovog prostora. Vlasnici su želeli i kadu i tuš kabinu, a arhitekta je izabrao da postavi kadu u najniži deo, a najviši deo je ostavio za tuš ispod kog se stoji. Bela boja ovog kupatila nije slučajan izbor. Prosto, s belom ono izgleda veće i prostranije. Kao detalj, u malim kupatilima koristite providne staklene pregrade koje vizuelno povećavaju kvadraturu.

6.0

Nadamo se da su vam se dopali primeri koje smo izabrali za današnji blog i da će neka ideja naći primenu i u vašem kupatilu.

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

 

Izvor: El Mueble