fb portada

7 trikova zbog kojih će vaša kuhinja biti još toplija i prijatnija

Čiste, uredne i sa kapacitetom, takve kuhinje volimo. Pošto je kuhinja centar kuće, danas više nego ikada obraćamo pažnju na raspored, materijale i boje. A takođe i na dekoraciju. O svemu tome pišemo ovom prilikom kako bismo vašu kuhinju učinili toplijim i još prijatnijim prostorom.

1.Kuhinja takozvana spora

Da, to je ona koja vam daje dobre vibracije i kako bi Mari Kondo rekla „iz koje pršti radost“. Odnosno, donosi vam sreću. U tako prijatnim kuhinjama, jela začinjena ljubavlju i radošću imaju mnogo bolji ukus. Takav efekat postižemo upotrebom što više elemenata koji traže naše angažovanje oko pripreme obroka: ručni mlin, avan, mutilica… Pa, ko je spreman, nek izvoli – napor će svakako dati divne rezulate.

2

1

2.Tapete za postizanje efekta

Ako vam je previše komplikovano da se pridružite trendu sporih kuhinja, znajte da je postizanje efekta prijatnosti i topline moguće na više načina. Jedan od njih je mešanje materijala i stilova. Konkretno, osvrnimo se na zidove. Umesto da svi budu okrečeni ili da svi budu oblepljeni tapetama, dovoljan je samo jedan drugačiji. Recimo, jedan zid u ovoj kuhinji je prekriven elegantnim tapetama sa crno-belim botaničkim motivima kako bi se stvorila topla, mirna i veoma prijatna atmosfera.

2

3.Topli materijali

Zavese ili roletne na prozorima, kuhinjski ubrusi i krpe koje odgovaraju dekoraciji, čak tepih će pomoći da se stvori mnogo prijatnija atmosfera u kuhinji.

Na ovoj slici vidimo čitav set toplih detalja: roletne boje lososa, kuhinjske peškire koji su u harmoniji sa botaničkim tapetama i prijatan tepih od biljnih vlakana.

5

4.To divno, predivno drvo

Ako postoji materijal koji, samo bivajući to što jeste, prostor čini toplim i prijatnim – to je drvo! Razlikuje se estetika – svetlih do tamnih boja, svaka je posebna – ali im je jedno zajedničko: drvo = priroda.

8

5.Kuhinja oplemenjena toplim bojama

Da bi kuhinja postala mesto topline, ponekad  je dovoljno samo da je odenete u takvo ruho: stolnjacima, mirnim bojama i jastucima na stolicama za sedenje. Kao što je učinjeno na ovoj fotografiji na kojoj se bež i roze tekstili koji odlično slažu sa drvetom i vlaknima.

9

6.Bela i koketna

Prijatna kuhinja je takođe i koketna kuhinja. Nemojte se štedeti kada je ukrašavate biljkama, slikama ili svećama. Ova na slici ima uokvirene botaničke printove, aromatične biljke i praktičan i dekorativni mini vinski podrum.

10

7.Staklene vitrine

Staklo kao takvo ne odiše toplinom, ali u kombinaciji sa drvetom ili medijapanom može delovati kao pravi mali rimejk bakinog kredenca. Naravno, mnogo zavisi i od boja materijala, pa je opet najbolje da izbor padne na neku svetlu sa toplim tonom u sebi.

portada

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: www.elmueble.com