tv-y-espacio-trabajo

10 trikova koji pomažu da „preživimo“ maleni prostor

Iako maleni stanovi deluju šarmantno, toplo i prijatno – naravno, pod uslovom da su pažljivo i sa ukusom opremljeni – ukućani se muče sa određenim preprekama koje nosi upravo činjenica da je raspoloživi prostor manji nego što bismo želeli.

Ipak, nema tog malog prostora koji velike ideje ne mogu ukrasiti, a još kad im u pomoć priskoče trikovi velikih majstora, metri kvadratni će biti samo jedan od aspekata prostora, koji vam neće predstavljati smetnju.

U tom cilju, mi smo vam pripremili današnji blog: da bismo vam olakšali uređenje malenog prostora, podelićemo sa vama 10 trikova koji će vam sigurno pomoći.

1.Mala kuhinja- skladištenje do plafona

U malim kuhinjama –ali i u velikim – viseći elementi koji se protežu do plafona su sjajno rešenje da se iskoristi sav prostor. Sada ćete imati gde da odložite sav svoj kuhinjski pribor. Naravno, na teže dostupna mesta ostavljaćete stvari koje koristite retko.

cocina1

2.Staklena vrata kao pravi potez

Jedno od najboljih rešenja za dobijanje prostora u malim stanovima. Zamena klasičnih vrata za klizna vrata, koja „nestaju“ kad se otvore. A ako su napravljena od stakla, uklonićete sve barijere koje sprečavaju prolazak svetlosti kroz vaš dom.

cristal2

3.2 u 1

Ako su dnevni boravak i trpezarija – ili kuhinja – u istoj sobi, upotrebite kauč kao separator između dva prostora. Tako ćete, dobrim delom sobe, dobiti vizuelnu amplitudu.

compartidos3

4.Ogledala su poželjna

Uvek. Ogledala uvek. A u manjim prostorima posebno. Ona proširuju prostor, reflektuju sunčeve zrake i umnožavaju svetlost. A, na primer, u Feng Šuiju su ključni element za jačanje pozitivne energije.

espejos4

5.Vrata idu napolje

Naravno, mislimo na njihovo potpuno uklanjanje. Između određenih prostorija vrata samo smetaju i, uklonivši ih, dobićete veću vizuelnu amplitudu i učinićete da vaša kuća izgleda veće. A svetlost će, pored stvaranja harmonije, biti element spajanja ovih prostora.

sinpuertas5

6.Milimetarska preciznost

Ne žurite sa dekoracijom svoje male kuće. Ocenite mesta koja imate i, ako možete, planirajte da svoj dom opremite nameštajem po meri. Tako se prostor koristi sto posto. Ali, pragmatičnost ne znači da ćete morati da se odreknete estetike. Naprotiv! Ovakav nameštaj će takođe odgovoriti na vaše estetske zahteve i potrebe. Šta još možete da poželite?

amedida6

7.Police umesto biblioteke

Nedostatak prostora često nas podstiče na odlučnost i pronalaženje neverovatnih rešenja. Ako vam treba prostor da stavite knjige u dnevnu sobu, kako bi bilo da par polica, umesto bibilioteke, stoji duž zida? One imaju efekat da daju kontinuitet okruženju, a istovremeno vam nude prostor za vašu omiljenu literaturu i drage ukrase.

paredes6

8.Ugradni ormari

Šta se događa u malim stanovima? Pa, „događa“ se jedna od glavnih zapovesti koja glasi: iskoristi mali prostor! A, ugradni garderobi su prvi među poštovaocima te zapovesti. Zahvaljujući njima, izbegavate mrtve uglove, koristite svaki milimetar, a pored toga postižete efekat diskretnog i urednog prostora.
armarios8

9.Malena predsoblja

Svetle nijanse su najbolji izbor da uske i pomalo tamne površine učinite prostranijima. A najbolje pd svega je to što svetle boje nikada ne izlaze iz mode. Tako da ćete, ako predsoblje okrečite svetlom bojom, dobiti maksimum od prostora koji je uvek u trendu!

pasilloestrecho10

10.Sto uza zid

Imate li osećaj da sto jede vašu trpezariju? Izaberite neki praktičan sa ravnim linijama i prislonite ga na zid. Tako ćete moći da iskoristite sav prostor. A ako ljudi dođu, onda ga odvojte tako da svi možete da sednete.

mesaalpared8

 

 

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

 

Izvor: El Mueble

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>