portada

Vaš dom i novembarska dekoracija

Polovina je novembra i Srbija, ako zanemarimo miris pečenih paprika i ostale arome zimnice, napokon počinje da miriše na jesen. Drugim rečima, temeprature su nas dovoljno dugo zavaravale (na tome su im mnogi zahvalni), ali dužina dana nam govori da je došao trenutak istine: jesen je tu i ostaće sa nama još mesec i kusur dana.

A tih mesec i kusur dana govore da je s nama pozna jesen, ona koju jedni vole jer budi melahnoliju i poziva na sanjarenje pod ćebetom, a drugi je ne vole jer… pa, suštinski jer budi melaholiju i poziva na druženje sa ćebetom. Zato smatramo da je trenutak da podelimo sa vama ideje kako da uredite svoj dom u skladu sa poznom jeseni, kako da joj se prepustite i harmonično uđete u zimu.

1.Boje nakita i začina

Koje su to boje? Pa, počev od crvene boje kao boja crvenog bibera, preko boje ćilibara ili šafrana, ili pak  safira i žada – sve se računaju! Dizajneri enterijera predlažu da ih unesete u svoj dom kroz neki detalj, a ako ste hrabri, ona čak možete i neki „ozbiljniji“ element dekoracije upriličiti u ovim bojama.

1

2. Ipak zvezda: siva boja

Kako najavismo, bez obzira na popularnosti poželjnost gore navedenih boja, zvezda ove pozne jeseni biće siva boja. I nećemo uopšte cepidlačiti koja, jer su sve nijanse, od svetle i prozraćne, do graninte, jednako aktuelne. Naravno, vodite računa o tome kako siva deluje na vaše raspoloženje, pa je u skladu s tim i dozirajte.

2

3.Ogledala 3D

Najavljeno je da u domove ulaze na velika vrata, što nas ne iznenađuje, jer ogledala bacaju odsjaj i daju punoću i svetlost domovima. Ah, da, okrugla su hit nad hitovima!

3

4.Boho reinkarnacija

Evo kako ćete uneti letnje veselje u jesenju dekoraciju: prizivajući boho stil 70-ih. Etno motivi, jastučići, prostirke i krpare punih tkanina i toplih i veselih boja, ove jeseni će obitavati u svim domovima koji vole boho stil.

4

5.Oštre linije: nula bodova

Dakle, došlo je vreme za komade nameštaja i uopšte detalje koji imaju oble i nežne linije. Oštrima je, makar ova jesen najavljuje, došao kraj. Posledično, minimalizam se malo odmara i ustupa mesto stilu „Mid century“ to jest, „Sredina veka“.

6

6.Miks biljaka

Zelena i dalje ostaje u modi ove jeseni, a s obzirom na eko filozofiju, verujemo da će biti s nama i u narednim godinama. Ono što ova jesen najavljuje je povratak lozica i ostalih puzavica, koje ostavljaju utisak da ste u prašumi i unose svežinu u dom.

7

7.Što više tekstura, to bogatiji prostor

Počev od tapeta na zidovima, preko različitih materijala na krevetima i podovima, pa sve do tekstila koji se koristi u kuhinji i trpezariji, ova jesen uzvikuje: dajte mi tkanine! I to ne bilo koje, već prirodne, zdrave i po okolinu neugrožavajuće.

8

8.Lampe i lusteri od prirodnih materijala

Ovo vas ne iznenađuje, sigurno! Budući da je ekološka svesnost u dekoraciji postala više od stila (postala je filozoifija), nekako je i logično da se insistira na prirodnim materijalima. Lusteri i lampe nisu izuzetak, a zbog svoje prilagodljivosti svakom enterijeru i svakom godišnjem dobu, sasvim su mudra investicija za ovu jesen.

10

 

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

 

Fotografije preuzete sa: El Mueble

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>