namestaj-po-meri-kraljice-natalije-10

9 genijalnih ideja koje male stanove čine funkcionalnijim

Mali stanovi su naša večita inspiracija i, slobodno možemo reći, izazov i poslastica, jer je za njihovo opremanje potrebno imati i znanja i mašte, ali i one dovitljivosti. Znate one: od ničega napraviti nešto. E, pošto znamo da je i vama često takva alhemija potrebna, i danas sa vama delimo neke ideje kako da maksimalno iskoristite prostor malog stana. Danas smo izabrali 9 takvih ideja i nadamo se da će vam poslužiti makar jedna.

Pročitaj više

Garderober iz snova i po vašoj meri

Garderoberi su neophodnost i sastavni deo svakog stambenog i poslovnog prostora. Pa, čim su neophodnost, javila se potreba da budu i lepi – jer čovek današnjice (i ne samo današnjice) teži da sve ono što mu je potrebno učini lepim i prijatnim.

U tom smislu, srećemo se sa čitavim dijapazonom ormara, američkih i običnih plakara, walk in garderobera koji zadovoljavaju potrebe skladištenja garderobe, na jedan način prijemčiv za oko.

Pročitaj više

7simetrija

Pet osnovnih koraka koji će vam pomoći da vam čišćenje kuće bude lakše

Rutina čišćenja nije uvek laka, naročito zato što se hiljadu zadataka koje moramo da obavimo tokom dana ispreče pred nas, a mi kućnu higijenu stavimo u drugi plan. Ali ispostavilo se da je uživanje u čistoj kući ključan predulsov osećaja ugodnosti, smirenosti i pronalaženja mira koji nam je svima potreban. Iz tog razloga, predlažemo nekoliko vrlo korisnih saveta koji će vam pomoći da kuću održavate čistom.

Pročitaj više

7

30 malih kuhinja velike lepote i šarma

Kada je kuhinja mala, prepadnemo se da ne može biti i lepa i funkcionalna. Odmah da vas razuverimo i ohrabrimo, strah nam je neosnovan: jedna stvar ne isključuje drugu. Samo je važno da se uvaže mogućnosti prostora, svetlosti i organizacije, kao i da imamo u vidu da je zadatak kuhinje da se u njoj priprema hrana – znači, mesta za sudoperu, radnu ploču i šporet mora biti, a za ostalo se možemo voditi parolom „snađi se“.

Pročitaj više

12

Kreveti na sprat – idealno rešenje za dečiju sobu punu mašte

Neka su nam živa i zdrava sva deca, ali ne možemo baš uvek da im obezbedimo prostor samo za njih.
Kada se radi o mnogočlanim porodicama to zaista često nije moguće ni očekivati. Ovo, naravno, ne znači da klinci ne mogu i ne treba da dobiju svoj prostor za igru, rad, intimne trenutke (da, i deci je potrebna intima), kao i za spavanje – logično! Zato smo i odlučili da sa vama podelimo pomalo neobične primere kreveta na sprat, koji su, više nego kreveti – to su poljane maštanja i sanjarenja.

Pročitaj više

decija-soba-za-decaka-na-vozdovcu-5

10 trikova da ukrasite svoj dom bez rizika da ćete omašiti

Znate da nam je važno da živite u harmoniji. I jasno nam je da vam mi tu harmoniju ne možemo obezbediti, jer je ona mnogo više od prostora u kome živimo. Ali, i prostor je važan! I važno je da bude harmoničan 😊 Zato sa vama i delimo ovih 10 trikova koji će, sigurni smo, doprineti harmoniji vašeg doma. Čak ne morate ni primeniti svih 10, probajte sa nekoliko, čisto testa radi, i videćete da su rezultati vidljivi!

Pročitaj više

0-8

Stan vam postaje dom tek kada je po vašoj meri

Stan koji ima 31 m² nije stan koji se može pohvaliti kvadraturom. Najposle, postoje hotelske sobe sa 4 * koje imaju sobe veće od kvadrature stana čije ćete delove videti u nastavku. Naravno, kad kažemo da ćete videti delove, mislimo na to da ćete videti fotografije i to fotografije prostorija u kojima je pravljen nameštaj po meri.

Pročitaj više

dnevna-soba-po-meri-central-garden-9

10 načina da iskoriste sav prostor u malenom stanu

Neretko vam, u blogovima, napišemo poneki savet u vezi sa optimizacijom prostora u malim stanovima. To činimo iz dva osnovna razloga:

1.Veoma je važno da znate da i mali stanovi imaju mnogo mogućnosti

2.Saveta ima mnogo, a vremena su brza, pa vam ih dozirano delimo u vidu blogova koji su, u razumnoj meri (makar mi tako verujemo), opterećeni informacijama i sadržajem.

Pročitaj više

0

Svaka biljka ima svoju omiljenu prostoriju

Biljke su živa dekoracija naših domova, a pronalaženje one koja se savršeno uklapa u dnevnu sobu, kuhinju, kupatilo ili spavaću sobu može pružiti različite karakteristike svakoj prostoriji. Iako im je ponešto i zajedničko (na primer, sposobnost da proizvode kiseonik i prečišćavaju vazduh) biljke se prilagođavaju različitim uslovima poput svetlosti, vlažnosti ili raspoloživosti prostora, ali i dekoraciji koja je drugačija u svakoj od prostorija.  Pogledajmo koje biljke pogoduju kojoj prostoriji.

Pročitaj više

namestaj-po-meri-tresnjin-cvet-6

5 saveta za bolju organizaciju garderobera

Hiljadu puta ste čuli ili i sami izgovorili kako vam je garderober mali i kako u njega više ne mož’ ništa da stane. Otkrićemo vam tajnu: često to nije istina 😊 Obično je u pitanju loša organizacija i planiranje prostora. Zato vam danas dajemo savete koji će vam pomoći da smestite u svoj ormar sve što u njega treba da stane. Počnimo!

Pročitaj više