0

Feng Šui pravila uređenja kuhinje

Kuhinja je mesto u kome provodite puno vremena, najčešće radeći u njoj nešto lepo. To je prostorija rezervisana za vatru: šporet, mikrotalasnu, ringle, rernu, ali i za vodu: sudopera i frižider. Danas želimo s vama da podelimo dekorativne savete koje morate da poznajete ako želite vaša kuhinja postane prostor u kojem vlada Feng Šui.

Pročitaj više

1

Špansko umeće opremanja nameštajem po meri

U potrazi za inspirativnim primerom koji ćemo podeliti sa vama, krenuli smo na virtuelno putovanje Evropom. I putujući, nailazili smo na mnoge lepe stanove, opremljene nameštajme po meri, te nam je bilo teško da se odlučimo za jedan. Ipak, odluku smo morali doneti, a ona je pala na jedan maleni stan u Madridu, glavnom gradu prelepe mediteranske zemlje, Španije.

Pročitaj više

primeros-síntomas-autismo

Kako opremiti sobu za dete sa autizmom

U jednom od prethodnih blogova smo vam pisali o dekoraciji sobe koja najviše odgovara deci sa poremećajem pažnje. Zato što smatramo da su neke teme nepravedno zanemarene u našem društvu i zato što verujemo da je zadatak svakog od nas da doprinesemo promenama, danas vam pišemo o uređenju dečije sobe koja treba da bude prilagođena detetu sa autizmom.

(Pre nego što nastavite da čitate, želimo da istaknemo da smo se, za potrebe ovog bloga, pozvali na izvore koji tretiraju dečju psihologiju i u kojima su dečji psiholozi glavni saradnici.)

Pročitaj više

1

6 načina da maloj kuhinji date veću upotrebnu vrednost

Ako mudro i posvećeno organizujemo prostor u kuhinji, čak i one najmanje mogu doživeti preobražaj i postati sasvim dovoljno prostrane. Da bismo dokazali svoje stanovište, podelićemo sa vama mišljenja iskusnih dizajnera enterijera. Tema je jednostavna: koji su to predmeti koji „štede“ na prostoru i koji se preporučuju malim kuhinjama.

Pročitaj više

6

Kako da vam kuhinja pomogne da uštedite

Kada kažemo „ušteda“, pomislimo na materijalne vrednosti, bilo da je u pitanju novac, bilo da se radi o stvarima. Međutim, ušteda se odnosi i na vreme, energiju, prostor… I ako tako posmatramo stvari, na mnogo čemu se može uštedeti. U tom duhu, mi vam danas predstavljamo trikove koji će vam pomoći da trošite manje onog što vam je dragoceno: vremena, novca, prostora… birajte! A svaki od njih se odnosi na kuhinju.

Pročitaj više

2

20 najlepših kuhinja na Pinterestu

Kuhinja, čarobna prostorija u kojoj se odvija „život u malom“ svake kuće, mesto je koje nam može ispričati mnoge dobre priče.

Neke su priče o dobrim jutrima: jutarnjim kafama, doručcima spremljenim na brzaka ili pak natenane, razbuđivanjima u tišini, uz novine, uz drage osobe  ili uz galamu ukućana koji su već – privučeni mirisima kuhinje – krenuli u novi dan.

Pročitaj više

11

10 razloga da izaberete nameštaj po meri

Kada se odlučite da kuću opremite nameštajem po meri, vi zapravo pravite personalizovan prostor koji zadovoljava sve vaše potrebe i ispunjava vaše želje. O tome smo vam pisali i ranije, a sada želimo da predstavimo 10 razloga zbog kojih vredi odlučiti se za ovakav način opremanja doma.

Evo šta dobijate ako se odlučite za izradu nameštaja po meri.

Pročitaj više

15

10 stvari koje nećete videti u domu uredne osobe

Uredni ljudi ne žive u takvim domovima zato što im je urednost pala s neba. Oni se pridržavaju određenih pravila koja im u tome pomažu. Pravilo broj jedan je: reci “NE” sakupljanju koječega, jer je nagomilavanje stvari arhineprijatelj sređenog prostora. Pročitajte kojih to 10 stvari nikada nećete zateći u kući uredne osobe i primenite ova pravila na svoj životni stil.

Pročitaj više

8

6 nepogrešivih odluka prilikom uređivanja stana

Važno je da iskoristite sve potencijale svog životnog prostora, koliki god on bio! Jer, iako su mali stanovi najčešća tema kada se radi o optimizaciji prostora, i veliki domovi takođe zaslužuju priliku da ukućanima daju sve od sebe.

Ako vodite računa o sledećih 6 uslova koji će dovesti do maksimalnog iskorišćenja potencijala prostora u kome živitie, i vaš dom će biti savršeno uređen.

Pročitaj više

1

Višenamenski nameštaj jednog malenog stana

Sada već možemo da kažemo da nam je postala navika da ponekad sa vama podelimo primere dobre prakse koji se tiču uređenja stambenog prostora, a koji dolaze iz drugih zemalja ili kultura. Jer, kad nam već Internet nudi tu pogodnost da, bez preteranog čekanja, dolazimo do informacija i vesti, zašto to ne bismo učinili i kada se radi o dobrim idejama kada je u pitanju nameštaj po meri, to jest, najbolje načine kako da spojite lepotu i funkcionalnost nameštaja.

Pročitaj više