0-17

Uklanjanje pregradnih zidova kao sjajno rešenje za vaš dom

Podela kuće na dnevni prostor sa prostranim i svetlim funkcionalnim zonama i drugi za odmor i skladištenje, jedna je od najpoželjnijih i najtraženijih opcija danas. Studiji enterijera, arhitekte i profesionalci koji se bave adaptacijom prostora za život, rado će potvrditi ovu izjavu. Skoro da i nije važno o kojoj zemlji govorimo, trend je postao isti za sve.

Pročitaj više

kuhinja-po-meri-dusanovac-5

Dobro organizovana kuhinja je dobra kuhinja

Možda ćete sada pomisliti: „Jeste, celog života čekamo da nam se pojavi neka Japanka i objasni kako da održavamo kuhinju urednom!“ I sasvim smo sigurni da mnogima od vas ne trebaju instrukcije. Ali, zbog onih mladih ljudi koji tek počinju samostalno da održavaju dom, a nemaju mnogo vremena da se bave zim zadatkom (niti novca da ga prepuste nekom drugom), odlučili smo da podelimo sa vama predloge za održavanje reda i higijene u kuhinji, koje predlaže Mari Kondo. Nama su se dopali, nadamo se da će i vama.

Pročitaj više

17

Kućna kancelarija ispod stepeništa – što da ne?!

U digitalnu eru smo davno ušli, samo što mnogi toga nisu bili svesni sve dok nas pandemija nije naterala da radimo iz svojih kuća, koristeći digitalne alate i, naravno, svoj prostor.

Šuška se po belome svetu da će se ovaj trend nastaviti i nakon pandemije te nam se savetuje na sva zvona da obezbedimo prostor za rad od kuće i da pronađemo neki kutak za kućnu kancelariju, ma koliko on malen bio.

Pročitaj više

8

9 trikova da napravite dom u kome ćete rado boraviti

Kuće koje dekoriše Pino Bravo de Laguna imaju onaj neodoljivi šarm koji vas prosto poziva da provodite vreme u svom domu. Zato smo istražili u čemu je tajna njegovog uspeha i, evo, saznali smo koji su to neophodni detalji koje svaka kuća mora imati. Naravno, pod uslovom da uopšte želite da dobije pečat oaze iz koje vam se ne izlazi.

Citiramo 9 trikova koje deli sa fanovima!

Pročitaj više

6

Pet elegantnih i jednostavnih načina da ulepšate svoje predsoblje

Predsoblje nije samo prelazni prostor, to jest, nije prostorija koja nam služi isključivo za „tranzit“ od jedne do druge stanice. Predsoblje je vizit karta naše kuće i, takođe, prostor u kojem treba da budemo kreativni. Načina da to učinite ima mnogo, a danas vam mi predstavljamo pet trikova koji će vam pomoći da vaše predsoblje izgleda jednostavno i elegantno.

Pročitaj više

‚4

8 sitnica bez kojih ne možete imati moderan dnevni boravak

Ona se nalazi u centru kuće i uvek je najvidljivije i najposećenije mesto; ona je prostorija za okupljanje porodice, prostor za odmor, druženje i razgovore. Pogađate, pričamo o dnevnoj sobi!

Zbog važnosti koju ima, dnevnu sobu je potrebno opremiti tako da ukućanima i gostima daje najbolje od sebe. A kada kažemo opremiti, ne mislimo samo na nameštaj po meri, već i na razne gruge faktore koji utiču na stvaranje harmoničnog prostora.

Pročitaj više

fb

Eklektika i njene osnovne osobine mogu izgledati čarobno u vašem stanu

Pisali smo vam o raznim stilovima uređenja enterijera, ali eto, nisamo vam nikada pisali o jednom posebnom – eklektičnom.

Zašto je poseban? Pa, za početak, zato što vam daje slobodu izbora. Zatim, zato što vas „tera“ da upoznate sebe, svoj ukus i svoj stil. I na kraju, zato što vas „uči“ da verujete svom osećaju za lepo.

Pročitaj više

8

Ako želite police za knjige, ovih 7 predloga će vam pomoći da napravite prave za svoj dom

Ako ste zaljubljenik u knjige i ako je čitanje sastavni deo vašeg života, onda vam je izuzetno važno i da u kući imate odgovarajuće police za knjige na koje ćete smestiti svoju kućnu biblioteku.

Zato što razumemo koliko vam je to važno, danas vam pišemo o tipovima polica za knjige koje možete imati i vi u vašem domu. Naravno, u zavisnosti od vaših potreba i raspoloživosti prostora.

Pročitaj više

1

5 načina da svoj dnevni boravak učinite prostranijim

Ako budete primenili savete koje ćemo videti, ako budete primenili makar jedan od njih, učinićete da vaš dnevni boravak izgleda veće. Izdvojili smo ukupno 5 predloga za koje verujemo da su lako primenljivi, a vi ako ste zainteresovani, pročitajte blog i odlučite koji savet bi mogao imati smisla i biti primenljiv na vaš dom.

Pročitaj više

0

Feng Šui pravila uređenja kuhinje

Kuhinja je mesto u kome provodite puno vremena, najčešće radeći u njoj nešto lepo. To je prostorija rezervisana za vatru: šporet, mikrotalasnu, ringle, rernu, ali i za vodu: sudopera i frižider. Danas želimo s vama da podelimo dekorativne savete koje morate da poznajete ako želite vaša kuhinja postane prostor u kojem vlada Feng Šui.

Pročitaj više

1

Špansko umeće opremanja nameštajem po meri

U potrazi za inspirativnim primerom koji ćemo podeliti sa vama, krenuli smo na virtuelno putovanje Evropom. I putujući, nailazili smo na mnoge lepe stanove, opremljene nameštajme po meri, te nam je bilo teško da se odlučimo za jedan. Ipak, odluku smo morali doneti, a ona je pala na jedan maleni stan u Madridu, glavnom gradu prelepe mediteranske zemlje, Španije.

Pročitaj više

primeros-síntomas-autismo

Kako opremiti sobu za dete sa autizmom

U jednom od prethodnih blogova smo vam pisali o dekoraciji sobe koja najviše odgovara deci sa poremećajem pažnje. Zato što smatramo da su neke teme nepravedno zanemarene u našem društvu i zato što verujemo da je zadatak svakog od nas da doprinesemo promenama, danas vam pišemo o uređenju dečije sobe koja treba da bude prilagođena detetu sa autizmom.

(Pre nego što nastavite da čitate, želimo da istaknemo da smo se, za potrebe ovog bloga, pozvali na izvore koji tretiraju dečju psihologiju i u kojima su dečji psiholozi glavni saradnici.)

Pročitaj više