2

20 najlepših kuhinja na Pinterestu

Kuhinja, čarobna prostorija u kojoj se odvija „život u malom“ svake kuće, mesto je koje nam može ispričati mnoge dobre priče.

Neke su priče o dobrim jutrima: jutarnjim kafama, doručcima spremljenim na brzaka ili pak natenane, razbuđivanjima u tišini, uz novine, uz drage osobe  ili uz galamu ukućana koji su već – privučeni mirisima kuhinje – krenuli u novi dan.

Pročitaj više

11

10 razloga da izaberete nameštaj po meri

Kada se odlučite da kuću opremite nameštajem po meri, vi zapravo pravite personalizovan prostor koji zadovoljava sve vaše potrebe i ispunjava vaše želje. O tome smo vam pisali i ranije, a sada želimo da predstavimo 10 razloga zbog kojih vredi odlučiti se za ovakav način opremanja doma.

Evo šta dobijate ako se odlučite za izradu nameštaja po meri.

Pročitaj više

15

10 stvari koje nećete videti u domu uredne osobe

Uredni ljudi ne žive u takvim domovima zato što im je urednost pala s neba. Oni se pridržavaju određenih pravila koja im u tome pomažu. Pravilo broj jedan je: reci “NE” sakupljanju koječega, jer je nagomilavanje stvari arhineprijatelj sređenog prostora. Pročitajte kojih to 10 stvari nikada nećete zateći u kući uredne osobe i primenite ova pravila na svoj životni stil.

Pročitaj više

8

6 nepogrešivih odluka prilikom uređivanja stana

Važno je da iskoristite sve potencijale svog životnog prostora, koliki god on bio! Jer, iako su mali stanovi najčešća tema kada se radi o optimizaciji prostora, i veliki domovi takođe zaslužuju priliku da ukućanima daju sve od sebe.

Ako vodite računa o sledećih 6 uslova koji će dovesti do maksimalnog iskorišćenja potencijala prostora u kome živitie, i vaš dom će biti savršeno uređen.

Pročitaj više

1

Višenamenski nameštaj jednog malenog stana

Sada već možemo da kažemo da nam je postala navika da ponekad sa vama podelimo primere dobre prakse koji se tiču uređenja stambenog prostora, a koji dolaze iz drugih zemalja ili kultura. Jer, kad nam već Internet nudi tu pogodnost da, bez preteranog čekanja, dolazimo do informacija i vesti, zašto to ne bismo učinili i kada se radi o dobrim idejama kada je u pitanju nameštaj po meri, to jest, najbolje načine kako da spojite lepotu i funkcionalnost nameštaja.

Pročitaj više

namestaj-po-meri-vozdovac-12

Trenutak istine za nameštaj po meri

Ako želite da uredite svoj prostor i ako je nameštaj po meri jedna od opcija, pravi je trenutak da saznate sve što treba da znate o nameštaju po meri. U nastavku ćemo vam predstaviti prednosti i nedostatke, kao i par preporuka, a vi fino, uz kafu, čaj ili koju god prijatnu tekućinu, procenite kakvo uređenje je za vas najbolje rešenje.

Pročitaj više

1-10

Maleni stan opremljen po meri – primer dobre prakse i inspiracija svima

Kada opremamo životni prostor, naš životni stil treba da bude prvi faktor koji treba da imamo u vidu. Koliko god da postoje standardi, koji su ipak jedna opšta stvar, svi imamo određeni stil života koji je kod svakog od nas drugačiji, a ujedno treba da bude jedino što bi trebalo da utiče na izgled naše kuće.

Pročitaj više

1

28 savršeno skockanih kvadratnih metara jedne garsonjere

Nećemo se umoriti od ponavljanja: pretvoriti maleni prostor od nekoliko metara kvadratnih u dom koji ima sve što mu je potrebno, jeste izazov, ali nije nemoguća misija.

U tom cilju, danas vas inspirišemo jednim primerom koji je i nas same inspirisao i ne želimo da ulazimo u diskusiju o tome da li ovaj stan ima dovoljno prostora ili ne (nama ovaj stan izgleda „savršeno“ kao privremeno rešenje u životnom dobu kada ćovek tek počinje da se, što bi se reklo, “kući”, kada je fokus na životu napolju i kada još uvek nemamo porodicu). Kroz ovaj primer želimo da vam pokažemo da je moguće da se u jednoj garsonjeri nađe sve što vam je potrebno, a da prostor ne izgleda prenatrpano, već elegantno, prijatno i ugodno.

Pročitaj više

ladrillo

8 različitih kuhinja kojima je toplina zajednička osobina

Sigurno ste više puta zapitali „Šta li se to ovde kuva?“ i to nije bilo zato što ste želeli da znate šta se zaista nalazi u šerpi. Kuhinja je bila i ostala jedno od glavnih jezgara kuće. Zato je važno da je tako i doživljavamo, odnosno da je opremimo tako da nam omogući toplinu, prijantnost, osećaj da se nalazimo na najtoplijem mestu na svetu, i naravno, dobar provod. Pročitaj više

8

11 praktičnih saveta da maksimalno iskoristite prostor u mini kuhinji

Prvo da pojasnimo: nisu samo male kuhinje podložne eksperimentisanju kad je u pitanju iskorišćenost prostora. Jednostavno, svi vole da iskoriste maksimum iz svake površine. Zato, iako ovaj blog možda može biti od najveće koristi vlasnicima malih kuhinja, verujemo da će i ostali pronaći po neki zanimljiv savet.

Mi smo izdvojili 11, a vi nam javite koliko ste mogli da primenite u svom domu.

Pročitaj više

6

7 pravila ponašanja u gostima

U ovo vreme slava i praznika, svi dele savete domaćinima: ovako ukrasite kuću, ovako trpezu, ovo spremite za jelo, ono za piće… Niko ne obraća pažnju na goste i ne pridaje značaj toj bitnoj ulozi. A i uloga gosta je i te kako važna! Biti dobar gost treba znati i umeti, složićete se. A, najbolje od svega je što se to može lako naučiti.
Mi smo danas pripemili 7 saveta koji će vam pomoći da se u ulozi gosta snalazite toliko dobro da će svaki domaćin poželeti da vas ima u svom domu.

Pročitaj više

1

Promena bez troškova je moguća: prikaz rečju i slikom

Prvo što pomislimo kada nam se javi ideja da nešto promenimo je da za to nemamo para.
I, nije ni važno o kakvoj promeni radi, važno je da u nju unosimo ideju novca.
Istini na volju, neke promene zaista i traže finansijka ulaganja i to nećemo sporiti. No, postoje promene koje traže isključivo našu volju, maštu, kreativnost i želju da nešto promenimo.

Pročitaj više

tv-y-espacio-trabajo

10 trikova koji pomažu da „preživimo“ maleni prostor

Iako maleni stanovi deluju šarmantno, toplo i prijatno – naravno, pod uslovom da su pažljivo i sa ukusom opremljeni – ukućani se muče sa određenim preprekama koje nosi upravo činjenica da je raspoloživi prostor manji nego što bismo želeli.

Ipak, nema tog malog prostora koji velike ideje ne mogu ukrasiti, a još kad im u pomoć priskoče trikovi velikih majstora, metri kvadratni će biti samo jedan od aspekata prostora, koji vam neće predstavljati smetnju.

Pročitaj više

14

Maksimalno funkcinalan i šik mini stan

Kad se sretnete sa prostorom koji ima samo nekoliko kvadratnih metara i kada se suočite sa otvorenim i praznim prostorom, to je kao da ispred sebe imate prazan list papira. Nekima je to mučenje, a nekima prava avantura!

Bez obzira na vaše preference, ono što je sigurno je da vam taj mali prostor pruža beskrajne mogućnosti. Takođe, on će imati veliki kapacitet za raspored i organizaciju – naravno, pod uslovom da ga opremite tako da maksimum potencijala bude iskorišćen.

Pročitaj više

1366_2000

8 koraka do uredne spavaće sobe

Ako je tačno, a tačno je da je spavaća soba naš hram, mesto na kome se naše telo,um i duša odmaraju, onda, u najmanju ruku, ova prostorija treba da bude mesto koje odiše mirom. To se, po svemu sudeći, postiže samo i isključivo ako u njoj vlada red i ako se sve nalazi na svom mestu.

Zato je izuzetno važno da procenimo svoju spavaću sobu i da se, na kraju te procene, odreknemo beskorisnih stvari, a onima koje imaju funkciju da dodelimo mesto koje im pripada, a koje neće remetiti harmoniju.

Pročitaj više