0

Otvorena kuhinja po meri u umereno prostranom stanu

Opremiti mali stan nije lako, ali verujte, nije lako ni sa velikim – naročito ako želite da postignete efekat optimalno, lepo, funkcionalno i odmereno opremljenog stana.

Drugim rečima, kojom god kvadraturom da raspolažete, potrebno je da posvetite vreme, pažnju i energiju u opremanje tako da vam prostor bude namešten po vašoj meri.


U tom smislu, ni stan od 45 m² nije izuzetak. S jedne strane to nije mnogo stambenog prostora pa onda morate biti veoma praktični i organizovani, tako da prostor bude dovoljan, da se ne gomila i da ga opremite nameštajem koji je podrška svemu onome što je neophodno. S druge strane, prostor nije ni tako malen pa da morate da se dovijate na razne načine kako da ga opremite. Jedno od praktičnijih i lakših rešenja je otvorena distribucija, što je upravo slučaj stana koji ćemo vam prikazati u nastavku.

Ne mogu svi da žive tako minimalistički kao što vidimo u ovom stanu, ali oni koji mogu, sigurno su oduševljeni stilom u kome je stan opremljen. Kada nečiji način života zahteva mnogo sati odsustva od kuće, malo ‘prtljaga’ je dostupno i dokolica je povremeno kod kuće sa prijateljima ili van kuće, ovo je savršen stan.

Nama je najveću pažnju privukla kuhinja koja je napravljena po meri prostora, u stilu otvorenog koncepta i koja je veoma lepo uklopljena sa ostatkom prostora kome na neki način pripada i s kojim čini celinu. Na prvi pogled nam se učinilo da ima previše elemenata, ali s obzirom da je kuhinja praktično samo jedan zid, realne mogućnosti prostora i jesu bile da taj zid bude popunjen od poda do plafona, jer je na njega valjalo smestiti i elemente za spremanje hrane, ali i kuhinjske uređaje poput špreta i frižidera. Svedene linije kuhinjskih elemenata, disktrena boja radne ploče, elegantna i moderna slavina i izuzetno malo detalja na vidljivoj površini kuhinje, učinili su da sve deluje lako, lagano i neopterećujuće.

1-5 2-7 3-7 4-5 5-5 6-7 7-5

Ostatak stana je zanimljiv – makar nama – tek kao niz ideja koje vi možda možete upotrebiti za neko svoje raspoređivanje prostora.

Po našem ukusu, nedostaje mu skladišnog prostora, na primer neki plakar po meri.  Inače, ceo stan je lep i udoban dom, kome možemo da pozavidimo na prirodnom svetlu, divnim kaminima, ali i izboru boja nameštaja, kao i čitavoj distibuciji.

Ono što nam se uopšte nije svidelo je kupatilo, koje je veoma malo, ali ovakvo kupatilo je sigurno posledica mogućnosti prostora.

8-8 9-5 10-7 11-5 12-6 13-5 14-5 15-6 16-4 17-5 18-6 19-6 20-6 21-7 22-4

Kako se vama svideo ovaj stan? Šta kažete za otvorenu kuhinju? Pišite nam u komentarima, radujemo im se!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen