Garderober iz snova i po vašoj meri

Garderoberi su neophodnost i sastavni deo svakog stambenog i poslovnog prostora. Pa, čim su neophodnost, javila se potreba da budu i lepi – jer čovek današnjice (i ne samo današnjice) teži da sve ono što mu je potrebno učini lepim i prijatnim.

U tom smislu, srećemo se sa čitavim dijapazonom ormara, američkih i običnih plakara, walk in garderobera koji zadovoljavaju potrebe skladištenja garderobe, na jedan način prijemčiv za oko.

Mi se trudimo (a klijenti nam kažu da u tome i uspevamo) da pratimo trendove i da idemo ukorak s njima, istovremeno vodeći računa i o kapacitetima kojima raspolaže određeni prostor, kao i o potrebama klijenta.

Zato i delimo sa vama razne primere, kako iz naše prakse, tako i one koje prikupljamo ne bi li vas inspirisali i pomogli vam da realizujete svoje ideje i zamisli.

Danas sa vama delimo jedan takav primer: idealan garderober za mladi par koji zadovoljava potrebe, želje i snove stanara, a bogami i nama se svideo. Uostalom, pogledajte ga i sami i kažite kome ne bi bio baš po meri!?

 

A evo šta su iznedrili kao rezultat dizajneri ovog walk-in garderobera:

1.Kako napraviti plan garderobera?

Prvo treba odgovoriti na pitanje šta ćemo skladištiti u tom garderoberu. Naravno, ne morate imati detaljan spisak stvari koje ćete tu čuvati, ali je važno da znate da li imate više garderobe koju slažete na police ili one koju kačite na ofingere. Zatim, nosite li duge haljine ili ste više tip koji nosi suknje, nosite li sakoe i košulje, ili ste više sportski tip koji se ležerno oblači u većini slučajeva. U tom smislu, važno je i znati da li će garderober sadržati i cipelarnik, da li će imati „sezonsku ostavu“ ili će sve biti na raspolaganju tokom cele godine, kao i da li će se u garderoberu čuvati, tašne, torbe i koferi. Tek kada poznajemo potrebe, moći ćemo da razmišljamo o idejnom rešenju.

2.Za nju police i vešalice

Vlasnica je imala mnogo odeće kako duge, tako i kratke, pa je zato veliki deo prostora podeljen šipkama. Viseći moduli su široki 140 cm: široki su i ne dozvoljavaju gužvanje. Visina zavisi od odeće: oko 110 cm za košulje i jakne; 90 cm za pantalone; i 170 cm za haljine.

2

3.Prostor za obuću

U centralnom delu je osmišljen modul sa fiokama i policama. Zatvoreni deo je visok oko 100 cm i namenjen je donjem vešu i najdelikatnijim delovima odeće. Garderober u sebi ima prostora i za svlačionicu, a svlačionica ima zajednički zatvoreni ormar za cipele i čizme.

3

4.Za njega više polica

On više voli da su mu košulje savijene na policama koje imaju mehanizam za izvlačenje. Za ovo su planirani modul širine 100 cm sa dve police za 40 košulja, koji imaju dubinu od 60 cm. Na vrhu su su ostavljene police za džempere.

U ormaru se nalazi šipka široka 140 cm za sakoe i jakne, dve centralne fioke za donje rublje i ispod, dvostruki stalak za pantalone.

1

7

5.Prostor za sve

Nosač za pantalone. U svaki nosač pantalona veličine 40x60x70 cm stane 11 pantalona, 22 ako su na svakoj vešalici dva para. Odvojeni su namenom: za formalne i neformalne prilike.

Super ideja za kravate: Iskorišćen je zid sa dve rešetke na koji je moguće okačiti veliki broj kravata. Rešenje ej sjajno jer su sve kravate vidljive, a ne oduzimaju prostor u ormaru.

6

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble