7 velikih ideja korisnih za male kuhinje

7 velikih ideja korisnih za male kuhinje

Već smo vam pisali o velikim idejama koje će vam pomoći da uredite dom i maksimalno ulepšate život ako živite u malom stanu, misleći, naravno, na ideje koje bi u velikoj meri mogle promenti izgled i funkcionalnost malih prostora.

Sada ćemo se fokusirati na kuhinje, konkretno na 7 ideja koje će vam pomoći da ove, mnogima omiljene prostorije, učinite makar za koji centimetar većim. Podsećamo vas da su male promene veoma važne i da nije cilj igre maštati o nemogućem, već izvući maksimum iz realnih mogućnosti koje nam prostorija pruža 😊

1.Klupa umesto stolica

Ništa lakše, zar ne? Dve stolice nikada ne mogu zauzimati tako malo prostora kao jedna klupa dvosed. Pored toga što je klupa „štedljiva“ na prostoru, podsećamo vas da vam može služiti kao prostor za skladištenje. Naravno, u tom slučaju ćete imati klupu sanduk 😊

1

2.Za brz doručak

Gotovo da nema kuhinje koja sebi ne može riuštiti uski šank duž zida (dovoljna je dubina od 35cm), koji mnogo znači u vreme doručka, ili jutarnje kafe pre posla. Znamo, nije idealno rešenja za obrok natenane, ali je ipak bolje nego da nema prostora za obedovanje.

2

3.Kuhinjsko „stostrvo“

Da, dobro ste pročitali, a mi nismo napravili omašku u pisanju 😊 Odlučili smo da se poigramo rečima i da kuhinjsko ostrvo koje može poslužiti kao sto nazovemo stostrvo. Doduše, za ovaj element nameštaja vam je ipak potrebna nešto malo veća kuhinja, makar od 4 metra kvadratna, ali ako imate tu površinu na raspolaganju, ne oklevajte. Takođe, imajte u vidu da ostvro može poslužiti i kao radna ploča, kao i da donji deo, makar delimično, može imati ulogu skladišta.

3

4.Okrugli sto

Znamo da znate d aokrugli sto zauzima manju površinu, kao i da je iskoristivost njegove površine veća, ali koristimo priliku da vas podsetimo na ovu činjenicu, jer zaista jeste važna za sve koji imaju malu kuhinju, a veliku želju da u njoj obeduju.

4

5.Kuhinja po meri od poda do plafona

Ako čitav jedan zid namenite kuhinjskim elementima, oslobodićete ostatak prostora. Zato su kuhinje po meri koje zauzima čitav zid – po visini, širini i dubini – neretko najpraktičnije rešenje, posebno u stanovima koji imaju otovren koncept prostora.

5

6.Ćošak zlata vredan

Ponekad nije moguće opredeliti se za kuhinju duž celog zida, već je jedina opcija kuhinja u formi slova L. Ipak i u takvom slučaju, jako je važno iskoristiti visinu zidova, i kao i kada se radi o dužnim kuhinjama, opremiti ih elementima od poda do plafona. Naravno, boje su bitan faktor u malom prostoru, te savetujemo svetle i neutralne.

6

7.Otvoreni elementi

Iako su kuhinje čiji su svi elementi zatvoreni praktičnije za održavanje od ovih koje imaju otvorene elemente, ponekad je najblje rešenje da dobijete na prostoru upravo to da otvorite neke delove kuhinje. Za te delove će vam prebati nešto manja dubina, a takođe će ostavljati utisak veće površine. Naravno, pod uslovom da sve što se nalazi u tim delovima bude uredno poslagano i da odiše jednom svedenom harmonijom.

10

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble