DSC09086

11 stvari na koje će vaši gosti obratiti pažnju

Da naglasimo na samom početku: ne pričamo o gostima koji su došli na ručak ili svratili na kafu. Mislimo na ozbiljne posete koje traju po nekoliko dana. Svi ovi aspekti imaju veze sa redom, lepotom i čistoćom, ali nijedan nije pretenciozan. Drugim rečima, sasvim je logično što se na ovakve stvari obraća pažnja i, ako želite da budete dobar domaćin, dobro bi bilo i da ih uzmete u obzir. Najposle, na ovaj način zadovoljavate i svoje kriterijume.

1.Uredno predsoblje

Predsoblje odaje prvi utisak o vašoj kući, zato neka bude pristojno i uredno. Kako? Recimo, čista prostirka, ako imate ogledalo, proverite da li je čisto, čiviluk slobodan da gost ostavi svoj kaput, površina komode raščišćena. Obratite pažnju i na detalje: sveće, biljka, korpa za organizovanje, nežan osveživač vazduha…

1recibidor

2.Dnevni boravak uredan i bez prašine

Sada je red na dnevnu sobu. Nema potrebe za za generalnim čišćenjem, ali provucite krpu za prašinu pre posete i stavite sve na svoje mesto: razvučenu sofu, mekane jastuke, neka sto bude uredan. Prosto, neka prostor bude prijatan za oko i dovoljno uredan i čist da se gost oseća prijatno.

2salon ordenado

3.Šta je zanimljivo u dnevnom boravku?

Osim reda i čistoće, vaš gost će primetiti i neke detalje, na primer, imate li zanimljivu sliku na zidu? Tepih sa smelim bojama? Neke dizajnerske ukrase? Komad nameštaja koji je poseban? Naravno, nipošto ne preporučujemo da kupujete umetnine zato što će ih gosti, sva je prilika, primetiti stil kojim je opremljen vaš dom. A vi se držite svog senzibiliteta – verujemo da će se tada svi koji vam dođu u posetu osećati dobrodišlim.

3piezas interesantes

4.Veličina TV-a

Iako se možda ne čini tako, TV će bez sumnje privući pažnju u vašoj dnevnoj sobi. Što je veći, to će više pogleda pridobiti! A prema dekoraterima, televizija nikada ne bi trebalo da bude centar sobe.

4TV

5.Koje boje ste izabrali za svoj dom?

Da li ste okrečili zid dnevne sobe u neku upečatljivu boju? Ako vam je cilj da taj zid svi primete, sigurno ćete ga i ostvariti baš ovim postupkom jer nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Moguće je da će vašeg gosta preplaviti osećaj radoznalosti. Pitaće se zašto mu je tako teško da se odluči da koristi određene boje i pokušaće da sazna šta ste želeli da postignete izborom baš te boje: smirenost, dinamičnost, svežinu…

5Colores

6.Prijatni mirisi

Vaš gost će takođe primetiti nematerijalne detalje vaše kuće, kao što je energija kojom odiše ili kako dom miriše. Sveže pečena torta, ulje s mirisom citrusa, sveća sa mirisom jasmina…? Svaka kuća ima svoju aromu. Učinite svoj dom jedinstvenim i zadivljujućim. Reći će mnogo o vama samima.

6olores

7.Čisti prozori

Više je nego moguće da će vaš posetilac ustati da pogleda kroz prozore u vašem odsustvu, iz čiste radoznalosti da vidi okolinu. Neka budu prozori čisti, posebno ako je nedavno padala kiša ili je bilo onih dana čudne izmaglice koja je zahvatila naše kuće prljavštinom!

7ventana

8.Nečist pod

Interesantno, čist pod niko neće primetiti, ali mrve i trunčice svi hoće. Posebno budite oprezni ako imate kućne ljubimce! Svakodnevno usisivajte jer će, u suprotnom, pod biti pun prašine.

8suelo

9.Čisto i dobro opremljeno kupatilo

Niko ne voli da uđe u tuđe kupatilo i da vidi da nema toalet papira. Izbegnite to loše iskustvo za svog gosta, vodeći računa da ima svega: sapuna za ruke, dodatnih peškira u korpi, osveživača vazduha i, naravno, toaletnog papira. Naravno, kupatilo treba da bude čisto, al iono mora biti čisto i bez najave poseta.

9bano

10.Prijatna soba za goste

Pripremite spavaću sobu tako da se gost oseća udobno, ugodno i dobrodošlo. Neka soba bude spoj vaše i hotelske sobe. Na šta ćete obratiti pažnju? Da li ste promenili čaršave (učinite to čak i ako su čisti), da li imaju dovoljno prekrivača u slučaju da je hladno, da ste ostavili slobodan prostor u ormaru i dodatne vešalice da gost može da okači svoju odeću, da li ste očistili noćni stočić i fioku da ostavi svoje stvari.

10dormitorio para invitados

11.Uredna kuhinja

Poslednja na spisku, ali nikako najmanje važna. Neka bude čista sudopera, radna ploča, šporet i podovi. Rasklonite sudove i, ako imate sto u kuhinji, neka bude rasklonjen i uredan. Naravno, to sve treba da vam bude praksa i bez posete, ali pošto je tema “gosti u kući” ovu temu provlačimo i kroz ovaj blog 😊

11cocina

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

 

Izvor: El Mueble