13

11 stvari koje treba da izbacite iz garderobera

Koliko puta otvorite garderober i pomislite da je prepun. A, eto, da vas neko pita čega je tako pun, ne biste znali da odgovorite. Jer, što se vas tiče, vi češće nemate šta da obučete, nego što se gubite u mnogobrojnim mogućnostima, zar ne?!

E, imamo rešenje! I nije u pitanju rešenje kako da uvek znate šta da obučete, imamo rešenje kako da oslobodite svoj garderober od nepotrebnih stvari i kako da u svakom trenutku znate šta vam je višak.

U nastavku ćemo vam izlistati spisak nepoželjnih stvari, odnosno onih koje pod hitno treba da idu napolje, a vi razmislite koliko stvari sa ovog spiska, u ovom trenutku, imate u svom ormaru. A kada razmislite, bacite se na veliko čišćenje.

19 1

1.Ni retro ni vintidž – jednostavno, te pantalone su stare 
Skoro svi imamo po jedne. I, osim ako nisu u pitanju klasične crne, onda ih izbacite napolje. Jer, bez obzira što se moda ponavlja i što će taj stari komad možda opet nekad biti in, verujte da ga ni tada nećete nositi, nego ćete kupiti novi.

2.Stara pidžama koja stoji još od… fakulteta
Komotna vam je, da, razumemo. Podseća vas na one dane kada ste mogli do podne da se šetate u njoj – da, i to nam je jasno. Ali, zaboga, najjasnije od svega nam je da je došlo vreme da se otarasite te istegljene, isprane, od pranja deformisane pidžame, koja je svoj posao završila otprilike onda kada ste vi odbranili diplomski.

4

3.Polomljeni nakit
Da, znamo, nostalgični ste prema njemu i sve se nešto mislite da ga ćete ovih dana nositi na popravku. E, imamo jednu vest za vas: nećete! Zato, ne dozvolite da vam pravi nered i oslobodite prostor novim ukrasima.

3

4.Stara trenerka za po kući
Ni za po kući ni za oko kuće! Toliko stare garderobe ne treba nikome. Jasno da u kući treba da nam bude komotno, ali to ne znači da ne smemo da bacimo ništa što je već pretrpelo neuspešno skidanje fleka, krpljenje rupa i menjanje lastiša.

5.Naočare za sunce iz prošlog veka
Važi isto kao i za odeću: nemojte ih čuvati jer će se možda vratiti u modu. Ono što je preporučljivo je da ostavite jedne, za slučaj da vam se polome ove koje nosite, a ostatka se otarasite – i ne žalite ni malo!

5

6.Tašne i torbe koje niste nosili 4 godine
Verujte, nećete ni pete! Naravno, ovo ne važi za kvalitetne tašne koje nam služe u specijalnim prilikama, pa ih zato i ne nosimo često. Ovaj savet se odnosi na one torbe koje zvrje prazne po plakaru, a koje ste (samo što ne želite sebi da priznate), odavno zamenili drugim novijima.

7.Odelo za „kad smršam“
Ako nije vaše veličine i ako vam sada ne stoji kao saliveno, ili ga poklonite nekome, ili ga bacite. Isto važi i za garderobu koja vam je velika. Dakle, sve što vam ne služi, zapravo vam smeta (inače, ovaj savet se ne odnosi isključivo na garderobu, ali je dobro primeniti ga i u ovom kotekstu) treba da bude van vašeg dometa. A što se ovih komada odeće „kad smršam“ tiče, verujte da nisu neka motivcija, pre će biti su opterećujući višak. A kad smršate (jer niko ne kaže da nećete), kupite sebi odelo koje je vaš broj!

7

8.Rasparene čarape
Jer, jasno, nadali ste se da će se nekim čudom pojaviti parnjak. I u redu je da se neko vreme nadate, ali pola godine… Verujte, neće! Zato, pustite i tu drugu čarapu na slobodu, možda će se tamo negde, u mekom paralelnom univerzumu, sresti sa svojm parom…

8

9.Odeća koju ne znate kako da kombinujete
Ako vam se nekada desilo da ste kupili neki komad koji vam se mnogo svideo, ali da ste, kad ste stigli kući, shvatili da se ne uklapa apsolutno ni sa čim, budite dobri i poklonite taj komad nekome ko će imati kombinacije na raspolaganju. Vama samo pravi gužvu i podseća vas na impuls koji i dalje ne umete sebi da objasnite.

15

10.Kupaći kostimi i bikini koje vam je žao da bacite
A da vas neko pita zašto vam je žao, ni sami ne biste znali… Odnosno, makar ne biste imali razuman odgovor. Kupaći se takođe korišćenjem deformiše, tako da, ako nije odgovarao ove sezone, neće vam odgovarati ni sledeće.

20

11.Cipele koje vas žuljaju
…I sve se nadate: razgaziće se. Kako, zaboga, ako ne možete u njima da izdržite više od 20 koraka? Ako ste već probali sve trikove – od nošenja obućaru, do stavljanja u friz – i ako nijedan nije dao rezultate, dajte vi. To jest, dajte vi nekome te cipele. Ta osoba će se sigurno obradovati, a vi ćete se otarasiti nečega što vam je samo sedalo na muku.

16

 

Napomena: 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: El Mueble