SFD6281A8F36DA64EECB5E143BA636CBF88-925x617

Moderan enterijer sa šarmom 60-ih – za razgledanje i inspiraciju

Vodimo vas u prelep i svetao trosoban stan, koji je, iako renoviran i moderno uređen, zadržao šarm 60-ih godina.

Bazična bela boja ovaj put nadograđena je komadima nameštaja i bojama koje pružaju retro ugođaj. Lepa pozicija i visoki plafoni enterijeru omogućuju jako puno svetla i doprinose njegovoj eleganciji. Osim što je odlično dizajniran, prostor je i funkcionalan, što pokazuju i ugradni komadi nameštaja. Kao što možete videti, veliki broj elemenata je osmišljen i izrađen po meri, kako bi zadovoljio estetske i praktične kriterijume prostora. Najoriginalniji je svakako kutak za čitanje s policama za knjige, postavljen uz sam prozor.

Uživajte u razgledanju ovog enterijera i javite nam ako želite i vi da napravite nešto slično.

Kutak za čitanje sastoji se od ugradnih elemenata – komode – i klupe koja je predviđena za uživanje, kako u knjizi tako i u pogledu na park. Prednost je veliki prozor i prirodna svetlost.

Plakarići i police na desnom zidu su u retro stilu, pretpostavljamo da su restaurirani originalni plakari i dodati ugradni ormarići i police, tako da se ne primećuje razlika. Iznad radijatora je ugrađena daska, koja je zgodna za cveće ili razne ukrase i druge predmete.

 

Na terasi je postavljena klupa, na kojoj se sedi na mekim jastucima, a ispod koje mogu da se ostave stvari, čime je dobijeno na prostoru ove nevelike terase.

Odmah nadomak trpezarije je moderna, svedena kuhinja, koja je ugradna, rađena po meri ovog prostora. Skoro svi elementi su grupisani u celinu, tako da se možete lako kretati na sve strane. Takođe, ovime je povećan prostor za fioke i ormariće, koji kompletno ispunjavaju ovaj pravougaoni blok. Ugrađen je i špotet, kao i aspirator iznad njega, zatim sudopera sa česmom. Rerna je odvojena, ugrađena u plakar, koji se prostire od poda do plafona uz zid kuhinje, što je još jedno nesvakidašnje rešenje.

Interesantan detalj je ovaj prepoznatljivi stari radio, koji je ugrađen u element pokraj prozora, pokrivajući zvučni prostor i kuhinje i trpezarije. Biljke oplemenjuju svaki prostor i dobile su idealnu poziciju sa uno svetlosti, na komodama kraj prozora.

U hodniku je takođe ugrađen američki plakar duž celog zida, od poda do plafona.

Dečija soba je uređena prilično minimalistički, sa ugradnom belom komodom po meri, koja prati ceo stan. Na njoj se je urađen tip-on sistem, bez ručki, a unutra su verovatno smeštene dečije stvari i igračke (ne verujemo da ih ima samo ovoliko, koliko je na slici).

Spavaća soba prati belu notu celog stana, sa retro detaljima koji joj daju na šmeku, kao što je ogledalo i noćni stočić. Pretpostavljamo da je još jedan ugradni američki plakar na zidu levo od prozora.

I na kraju, kupatilo i toalet su veoma jednostavni, kompletno beli, sa zanimljivo rešenom mašinom za veš koja je iza paravana, i ogledalima koja su duž celog gornjeg elementa u kupatilu.

Nadamo se da ste uživali i našli inspiraciju za svoju novu kreaciju!

 

Izvor: www.domidizajn.jutarnji.hr