26

Prolećna akcija zvana dekoracija

Kada dođe proleće, u mnogima od nas se probude nestašni leptirići i samo bismo nešto menjali, pomerali, renovirali, ulepšavali… I ta potreba je sasvim lepa i često poželjna, ali ponekad umemo da preteramo, pa nas košta i novca i vremena.

Zato smo mi pronašli 8 ideja kako da zadovoljite svoju potrebu za prolećnim promena, da probudite svog kreativnog genija, a da vas sve to veoma malo košta.

1.Unesite život u trpezariju

I nema potrebe da mnogo mozgate kako ćete to učiniti. Dovoljno je da stavite novi stolnjak na sto i već ste napravili veliku promenu. Naravno, umesto da kupujete novi, mi vam ovom prilikom savetujemo da iskoristite komadiće platna koje ne koristite i da sami sašijete šare – prema vašem ukusu i volji.8

6

2.Preuredite spavaću sobu

Ne mislimo na velike reforme, adaptacije i promene koje iziskuju mnogo vremena, energije i novca. Mislimo na izmene koje će biti lakše za izvedbu, a jednako efikasne: promenite dekoraciju kreveta.
Ovom prilikom, iako znamo da je koralno crvena ovogodišnji hit, mi glasamo za plavo-belu kombinaciju.
Smatramo da je ovaj duo uvek dobrodošao u spavaćoj sobi: opuštajuće, svetle i, prema mišljenju psihologa, boje koje vas pozivaju na san.

2

3.Učinite svoju kuhinju “vintažnijom”
Ovaj savet može biti od koristi samo onima među vama koji imate vintaž ili rustične kuhinje. Dakle, napravite zavesu za kredenac svoje kuhinje i tako joj dajte mističnu i istovremeno romantičnu notu. Ovaj ukras će vam biti i praktičan jer će štititi posuđe (ili šta god da držite u otvorenom delu kredenca) od prašine.

3

4.”Aromatizujte” ručak
Ne morate da čekate posebnu priliku da biste posebno ukrasili sto. A i ne morate da se mučite i ulažete veliki trud da biste postigli efekat. Dovoljno je da ukrasite salvete aromatičnim biljkama i na taj način osvežite i enterijer (makar privremeno) i trpezu.

4

5. Napravite ekološki podmetač
Ako oko vas ima vinopija, ili ako i sami uživate u ovom božanskom napitku, objavite prikupljanje čepova od plute a u svrhe pravljenja podmetača za šerpe, lonce i ostale tople posude koje mogu oštetiti sto.
Kada sakupite dovoljno materijala, povežite ga nekom lepom vrpcom i eto vam “uradi sam” dekoracije stola.

5

6. Novi život jedne stare fioke
Dajte novi život staroj fioci ili drvenoj kutiji tako što ćete od nje napraviti retro sladište za igle i  konce, dugmad, ili pak kesice čajeva ili kafe. Da bi bila praktičnija, napravite drveni ormarić unutra: sve će biti organizovano i biće vam lakše da ga pronađete. Ako volite starinski duh, nemojte mnogo menjati izgled drveta. Dovoljno je da ga prelakirate i malo ozdravite i imaćete gotov element za skladištenje.

7

7. Napravite svoje lepršave svetiljke
Iskoristite stare tegle da od njih napravite svećnjake. Verujte, mogu izgledati veoma simpatično, naročito ako tegle ukrasite papirnim venčićima u obliku nekih figurica, ili bilo kakvim ukrasnim sitnicama koje vam padnu na pamet. Svima koji imaju balkon ova ideja će biti dobro došla jer će tegle štiti plamen od vetra.

10

8.Lični pečat u kupatilu

Ovaj savet važi za one koji imaju otvorene police u kupatilu. Iskoristite tu pogodnost i unesite što više ličnog u ovaj prostor. Na slici je jedna od ideja, mada smo mi sigurni da će vaša kreativnost smisliti još mnogo načina da da budete originalni.

9

Nešto nam govori da ćete makar jednu ideju realizovati već ovih dana, a mi ćemo, već večeras, ideju broj 7 sprovesti u delo :)

 

 

 

Izvor: Ya Es Primavera – Ideas Para Renovar Tu Casa

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>