portada

Kuhinjske dekoracije koje će biti u trendu 2019. godine

Kuhinja je jedna od najvažnijih prostorija u kući. Sinonim je za kreativnost, druženje, uživanje, ljubav… i ko zna na šta nas sve lepo asocira. Zato nas i ne iznenađuje što je izvor inspiracije svim dizajnerima enterijera. Godina koja je pred nama će, kako to godinama biva, doneti neke nove trendove i nove poželjne i obavezne elemente za svaku modernu kuhinju.

Zato, ako razmišljate da sledeće godine renovirate kuhinju, bacite oko i na ovaj blog – u njemu se nalaze neke smernice koje vam mogu biti važne.

1

1. Otvorene kuhinje

Znate da je koncept open space u modi već neko vreme, zar ne?! U skladu sa ovim konceptom, i otvorene kuhinje su veoma poželjne i moderne, a tako će biti i u narednoj godini, 2019. U ovom izdanju, kuhinja ima „zadatak“ ne samo da bude lepa, već i da prati kontinuitet sa trpezarijom ili dnevnom sobom.  Ako je dobro osmišljena i dizajnirana, ovakva kuhinja će uticati da se pojača utisak većeg prostora, a neretko će dati rezultat da sve prostorije imaju više svetlosti. Jedan od elemenata koji će igrati bitnu ulogu u ovakvim kuhinjama je kuhinjsko ostrvo, komad nameštaja koji preuzima višestruku ulogu: praktičnu za kuhinjsku upotrebu, ali i ulogu „graničara“ prostora.

abierta

2. Geometrijske kuhinjske pločice

Zbog privlačnog dizajna, geometrijski oblici su takođe ušli u modu kao bitan deo enterijera. Na koji način možete uneti ovu modernu ideju u vašu kuhinju? Na primer, izborom pločica ovog tipa. Možete pronaći širok spektar opcija na tržištu i izabrati one koje se vama najviše sviđaju. Dodatne prednosti ovakvih pločica su što ih možete pronaći u različitim bojama i dezenima, a raznovrsnost boja i oblika je takođe jedan od trendova koji će obeležiti narednu godinu.

azulejos

3. Pločice kao iz metroa

Ova vrsta pločica koja daje svevremeni duh, lako je prepoznatljiva po svom pravougaonom obliku. Možete pronaći ovu vrstu pločica u različitim bojama, međutim, bela je jedna od boja koje pripadaju poželjnom trendu, a svoju popularnost duguje eleganciji koju sa sobom nosi. Bela povećava osećaj prostranstva u kuhinji, pa je zbog toga prilagođena potrebama malih stanova. Inače, ova dekoracija pripada vintidž (ili vintaž) stilu, a suština vintidž estetike je direktno povezana sa zakonom prolaska vremena, ali uvijena u moderno ruho daje savršen spoj savremenog i starinskog. Naravno, nije bela jedina poželjna boja pločica u ovakvim kuhinjama; krem i siva su takođe prikladne boje, naročito zbog toga što su lake za kombinovanje sa ostalim elementima.

metro

4. Zidovi od kamena ili cigle

Karakter kuhinje može se zasnivati i na posebnosti zida koji asocira na rustičnu sliku sa atraktivnom završnom obradom. Zato su kamen ili cigla savršen izbor za ovakve kuhinje koje će biti u trendu i 2019. godine.

ladrillo

5. Drveni elementi

Kada kažemo „drveni“ mislimo i na dezene koji podsećaju na obrađeno ili sirovo drvo. Razlozi što je ovaj dezen u modi su jednostavni: drvo podseća na prirodu, unosi osećaj topline u dom (i u kuhinju) a većina nijansi su neutralne i lake za kombinovanje sa ostatkom enterijera.

madera

 

Voleli bismo da saznamo da li vam se dopadaju trendovi za narednu godinu. Zato, javite nam utiske!

 

Izvor: Decora Blog

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>