17

Kućna kancelarija ispod stepeništa – što da ne?!

U digitalnu eru smo davno ušli, samo što mnogi toga nisu bili svesni sve dok nas pandemija nije naterala da radimo iz svojih kuća, koristeći digitalne alate i, naravno, svoj prostor.

Šuška se po belome svetu da će se ovaj trend nastaviti i nakon pandemije te nam se savetuje na sva zvona da obezbedimo prostor za rad od kuće i da pronađemo neki kutak za kućnu kancelariju, ma koliko on malen bio.

Lako je takve savete sprovesti u delo ako imate prostora na pretek i ako u vašoj kući (idealno) već postoji radna soba. Ali, budimo realni, malobrojni su izdvojili prostor za radnu sobu. Najveći broj nas će, kako stvari stoje, morati da improvizuje. Upravo takvima posvećujemo ovaj blog, s posebnim osvrtom na ljude koji žive u kućama ili stanovima sa unutrašnjim stepeništem.

Ako se odlučimo da ispod stepeništa napravimo kućnu kancelariju, imaćemo pred sobom relativno lak zadatak: samo treba da postavimo sto, lampu ili lampe i police i to je to!  Naravno, imajte na umu da bi ti elementi morali da se uklapaju sa ostatkom enterijera. Ipak, ma kako jednostavno zvučalo, postoje  dve glavne brige, dve “začkoljice” o kojima treba voditi računa: skladištenje i osvetljenje. Drugim rečima, mnogi vlasnici kuća se opiru ideji kućne kancelarije ispod stepenica upravo zbog nedovoljne svetlosti i premalo prostora. Zato, hajde da vidimo kako da prevaziđemo ove dve prepreke.

 

Skladištenje

Izaberite funkcionalan sto sa fiokama – čak i ako ste se odlučili za mali sto koji se kači na zid, napravite ga sa makar jednom fiokom jer će vam trebati za razne stvari. Postavite male ormariće oko stola, a ako nemate prostora, vi ih pričvrstite na zid. Ukoliko vam se i ideja o visećim ormarićima čini neprikladnom, napravite neke lake police, koje će izgledati svedeno i lako i uzimaće manje prostora od ormana. Ormarići se mogu čak pričvrstiti na zid i sami formirati merdevine! Iskoristite kosinu ispod stepenica kao jednu podupiruću stranu ili već za šta vam se učini prikladno. Budite inspirisani i kreativni iskoristite maksimum iz prostora.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Svetlost

Odmah da vam kažemo, ne mislimo da će vam jedna lampa na radnom stolu biti dovoljna da osvetlite prostor. Naravno, to dosta zavisi i od pozicije stepenica i od svetlosti koja dolazi u prostoriju u kojoj stepenice počinju, ali u najvećem broju slučajeva, za dovoljno osvetljenja je potrebno više izvora. S obzirom na već pomenuti skučen prostor, savetujemo vam da nabavite lampe koje se kače na zid ili koje se fiksiraju na police. Takođe, ako imate masivnu ogradu na stepeništu, zamenite je nekim laganim materijalom, idealno svetle boje. Naravno, idealno bi bilo da na stepeništu nema ograde, ali je to u nekim domovima neizvodljivo – što zbog potreba ukućana, što zbog bezbednosti stepenica. Srećnici među vama (verovatno malobrojni) moći će da računaju na prozorče na zidu ispod samih stepenica pa će njima ovaj zadatak biti znatno olakšan. Oni koji nemaju ovakvu privilegiju, možda mogu da improvizuju sa nekim ogledalom, naravno, pod uslovom da je ogledalo postavljeno preko puta izvora svetlosti.

11

12

13

14

15

16

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Home Office Under The Stairs

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>