4

Kancelarije u kuhinji i kuhinje u kancelariji

Nešto smo razmišljali… Kad već pravimo nameštaj po meri, zašto ne bismo smislili i reč po meri ovih prostorija?! Naravno, mislimo na kuhinje koje su ujedno i kancelarije. Recimo, zašto se takve prostorije ne bi zvale „kuhicelarije“? 😊

Eto, sad kad smo uveli ovu jezičku novotariju, i kad smo se našalili, hajde da pređemo na stvar: izabrali smo danas 9 saveta kako da iskoristite kuhinju i kao kancelarijski prostor, a usput ćemo, čisto bonusa radi, podeliti s vama još par ideja pride… Ali, hajde da počnemo:

 

1.Leteća polica

Nemate prostora koliko vam duša želi?? Najpraktičnije je pričvrstiti usku policu na zid i ispod nje staviti dve stolice. Tako, dok doručkujete, možete pregledati izveštaj koji čeka na red da bude odobren, pogledati mejl ili proveriti raspored obaveza.

1

2.Integrisano

Ako u startu planirate da vam radni prostor bude u kuhinji, možete ga uključiti u projekat tako da bude integrisan, jer će završne obrade biti iste kao i ostatak nameštaja.

2

3.Dovoljan je jedan kutak

Recimo, ugao između šporeta, ili kao što je slučaj na fotografiji ispod, između ugradne rerne i prozora, sasvim je dovoljan da se organizuje šarmantan prostor za učenje, idealan za decu da rade domaće zadatke dok roditelji pripremaju večeru. Polica koja služi kao radni sto skriva radijator i koristi maksimum potencijala ovog mini prostora.

3

4.Red, rad i mir

Red se ne može zanemariti ni u jednom radnom prostoru. Da biste ga uspostavili, nabavite jedan komad nameštaja za skladištenje fascikli i papira. Savetujemo vam da to bude neki zatvoreni ormar, pre nego otvorena polica, jer će vrata ormara zaštititi radni materijal od vodene pare i masti koja se nakuplja u kuhinji.

4

5.Izmešajte uloge

Šta može biti bolji aksesoar u kuhinji od polica za vino. Ali u ovom slučaju predlažemo da ih koristite za organizovanje papira, pošte i kancelarijskog materijala.

5

6.Organizacija i sve transparentno

Čuvajte olovke, gumice i spajalice u providnim teglama. Imaćete ih pri ruci i na vidiku i izbeći ćete da se sitni komadi negde izgube.

6

7.Vaze za cveće

Ako ne želite da čuvate kancelarijski materijal u teglama, izaberite neke moderne vaze, od materijala koji se ne lomi lako. Gledajte da budu u boji te tako razveselite svoj “kancelarijski kutak” u kuhinji.

7ovo ide

8.Sad više nemate izgovor

Možete napraviti “ugradni radni sto” za svoj laptop. U suštini, sastoji se od postolja za laptop, prostora za odlaganje i odelja za modem i utikače.

8

9.Stari trik

Za kraj, podsećamo vas da uvek možete kuhinjski sto prilagoditi potrebama učenja i rada. Tako se radilo u vreme kad smo mi, danas odrasli ljudi, odrastali, pa tako možemo i naučiti naše mališane – da koriste kuhijski sto za rad, makar privremeno ili makar ponekad.

9

Nadamo se da je ovih 9 ideja urodilo plodom, makar na način da vas usmeri kako možete smestiti svoj radni prostor u kuhinju. Jer, vreme rada od kuće (ili bar fleksibilno, par dana nedeljno) je tek počelo i taj trend će se nastaviti, pa bi nam bilo mudro i razborito da se što pre, a sa što manje ulaganja – budući da neki od nas ipak ponekad i odlaze u kancelariju te nam ne treba prava kućna kancelarija –  prilagodimo trendu.

 

 

Izvor: Mi Casa Revista