17-6

Kako da vaša stara kada izgleda kao da je juče stigla iz salona

Mi u Crvenoj Jabuci volimo da delimo sa vama razne savete u vez isa dekoracijom i održavanjem doma. Iako su ovi prvi češći, radujemo se kada možemo da podelimo i neki iz ove druge grupacije – naročito ako smog a prethodno isprobali i dokazali njegovu primenljivost.
U tom smislu, danas na red dođe kupatilska kada.

1

Volimo kupatila sa kadama. Ne postoji ništa poput dugog, opuštajućeg brčkanja u, recimo, hidromasažnoj kadi nakon napornog dana. E, ako je  kada prljava, onda izaziva više stresa nego opuštanja, pa je onda vreme da se prvo pozabavite čišćenjem, pa tek onda banjanjem.

Saveti koje ćemo podeliti sa vama će vam pomoći da postignete željeni cilj i to koristeći prirodne preparate koje ima svaka kuća.

Počnimo:

Soda bikarbona i sirće

Soda bikarbona je neophodna za čišćenje kupatila. Služi kao izbeljivač, odmašćuje, dezinfikuje i ne sadrži toksine. Da biste očistili kadu, zarđala područja ili ona sa žućkastim mrljama, pospite je sodom bikarbonom. Zatim sipajte alkoholno sirće po celoj površini kade. Ovaj proizvod će vam takođe pomoći da se oslobodite kamenca sa slavine!

Zatim sačekajte pola sata da proizvodi dobro prodru u mrlje i dobićete željeni efekat. Potom sunđerom ili četkom dobro istrljajte površinu da biste uklonili i najupornije mrlje u kadi. Na kraju, isperite sa puno vode da biste saprali proizvode.

Neutralni sapun

Neutralni sapun je idealan proizvod ako želite da vaša kada povrati svoju belu boju. Za početak, pomešajte neutralni sapun sa toplom vodom u posudi. Zatim ovom mešavinom navlažite sunđer ili četku i utrljajte sve površine kade, fokusirajući se na tvrdokorne mrlje. Zatim dobro isperite i dobićete blistavu belu kadu.

Sirće

Alkoholno sirće, zajedno sa sodom bikarbonom, osnovno je u čišćenju domaćinstva. Da biste očistili prljavu kadu, pomešajte toplu vodu sa sirćetom u bočici sa raspršivačem, a zatim poprskajte zidove kade na mestima gde ima više ostataka ili mrlja od sapuna. Zatim ostavite da deluje 15 minuta, a onda dobro utrljajte sunđerom ili četkom. Kada završite, jednostavno isperite kadu.

Limuntus

Limunska kiselina je neophodna ako želite da uklonite kamenac sa slavina za kupatilo, a služi i kao izbeljivač. Prvo sipajte limuntus u čašu vode i dobro promešajte. Zatim u ovu mešavinu natopite sunđer i dobro utrljajte mrlje i slavine za kadu. Kada završite, sačekajte oko 20 minuta i isperite sa puno tople vode. Sve će biti čisto, belo i bez kamenca!

Hidrogen

Za žućkastu kadu, vodonik peroksid (hidrogen) je jedan od najefikasnijih resursa. Potrebno je samo da poprskate zidove kade ovom vodom i sačekate 30 minuta da deluje na najzastupljenije mrlje. Zatim isperite belu kadu toplom vodom da biste uklonili ostatke. Ako primetite da i dalje ima mrlja, dobro istrljajte one najtvrdoglavije krpom ili četkom ili ponovite operaciju ali sa jačim dozama.

2

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble