4

Dvobojne kuhinje kao odraz mašte i kreativnosti

Čini se da su dvobojne kuhinje i ovogodišnji trend, pa smo zato i odlučili da vam pripremimo članak sa nekoliko dvobojnih kuhinja kako bi svi oni koji su u dilemi da li da prave dvobojnu kuhinju ili da igraju na sigurno s jednom bojom mogli da budu inspirisani da izaberu i boje i dizajn za svoje kuhinje.

Ali pre nego što počnemo, hajde da pojasnimo jednu stvar:

Iako je trenutno vaša omiljena boja na primer crvena i želite crvenu kuhinju po svaku cenu, savetujemo vam da doooobro razmislite o ovom izboru, jer sve moćne i upečatljive boje, poput crvene, narandžaste, intenzivno zelene i drugih jakih boja, iako u početku mogu biti privlačne, brzo umaraju. Budite 100% sigurni da ćete, u kratkom roku biti u problemu jer će vam biti muka od kuhinje koju ste izabrali.

Čak i ako je u pitanju vaša omiljena boja, ona koju volite čitavog života, savetujemo vam da je volite kroz detalje i da joj se ne izlažete mnogo u velikim površinama.

Osim ovog saveta, imali bismo još nekoliko rečenica da dodamo na temu boja u kuhinji, pa ćemo tako i učiniti pre nego što podelimo s vama fotografije sa inspirativnim primerima.

Jedan od tih saveta je da, ako ne znate koje boje da kombinujete, treba da igrate na sigurno. To u prevodu znači da se odlučite za kombinaciju drveta i bele ili bež boje. Neka drvo bude svetlo jer, em je lakše za održavanje, em će vašoj kuhinji omogućiti da iskoristi maksimum svetlosti koji joj je dat. Naravno, ovo nije jedina kombinacija za „igru na siguricu“. Takođe se možete osvrnuti na spoj boje drveta i crne boje, koji deluje elegantnije i otmenije od prvo pomenute kombinacije. Ipak, u ovom slučaju treba da vodite računa o količini svetlosti kojoj je izložena vaša kuhinja jer u tamnom prostoru tamna boja neće blistati.

Za sve vas koji volite kuhinje sa malo izražajnijim bojama, imamo dobru vest: moderne su i prijemčive, ali pod uslovom da su dobro kombinovane. U tom smislu, svaka pastelna boja je dobra kombinacija sa belom ili svetlim drvetom. Možete, umesto belih elemenata ili onih u boji drveta, birati i sivu i bež boju (kao i bilo koju drugu neutralnu) s tim što bismo vam savetovali da se pažljivo odnosite prema nijansama i tonovima ovih boja – jer mala razlika pravi ogromne efekte.

Bilo kako bilo, naš vam je savet da se, nakon što napravite izbor, konsultujete sa stručnjacima i da proverite svoju odluku. A u slučaju da niste sigurni koje biste boje kombinovali, saverujemo vam da napravite jednobojnu kuhinju po svojoj meri, a da drugom bojom krečite zidove. Tako će vam sve promene biti lakše izvodljive.

1

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

 

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Mil Ideas

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>