1

Diskretni šarm jedne malene garsonjere

Nekada je bila veoma popularna i cenjena izreka: “Na greškama se uči.” U istinitost ove tvrdnje ne sumnjamo, ali mi pripadamo onoj populaciji koja takođe veruje da se na primerima dobre prakse takođe može naučiti – i to na lakši i bezbolniji način.

Zato i volimo sa vama da podelimo primere lepo i funkcionalno uređenog enterijera, opremljenog nameštajem po meri. Smatramo da ćete tako, svi vi koji ste u potrazi za idejama kako da uredite svoj prostor, biti ohrabreniji i inspirisani da probudite svoju kreativnost.


Ovoga puta vas vodimo u jedan maleni stan u SAD, koji je opremila dizajnerska kuća “Vertebrae Architecture”. Ovaj mikro dom je moderan, svetao i, bez obzira što se prostire na 29 kvadratnih metara, prostran i veoma funkcionalan.
Dovoljan je jedan pogled na kuhinju i na sve njene elemente pa da shvatimo da je nameštaj pravljen po meri i u skladu sa potencijalom prostora. Viseći elementi, radna ploča, maska za frižider, pa i police na bočnom zidu kuhinje uklopljeni su u opšti stil prostora, odnosno u industrijski stil, zahvaljujući materijalu i dizajnu, ali takođe i zahvaljujući bojama. Siva je dominanta boja jer je takav betonski pod, a žuti elementi unose svežinu, ali ipak se ne udaljavaju od koncepta industrijskog stila.  nkovi i betonski podovi tačno se podudaraju u boji, postignute integralnom bojom dodavanja betonu.

Ovaj stil je propraćen i u zoni dnevnog boravka, a jednostavnost se ogleda čak i u dvostrukim vratima koja vode iz kuhinje I pružaju pristup popločanom delu dvorišta iz koga u stan dolazi obilna količina dnevnog svetla.

2

Nasuprot kuhinji je mala radna soba koja je smaešten ispod postojećeg stepeništa. Da bi prostor bio rasterećen, umesto radnog stola je napravljena radna ploča, koja se, prema potrebi stanara, može zameniti komadom nameštaja koji će imati veće potencijale skladištenja.

5

Kada smo kod skladištenja, ugradni ormar u punoj visini prostorije, odvaja prostor između kuhinje i spavaće sobe i pruža vizuelnu i zvučnu privatnost otvorenoj spavaćoj sobi.

6

Kupatilski nameštaj, iako mininmalno prisutan u kupatilu, savršeno je uklopljen u prostor, a tuš kabina ima vertikalno postavljene pločice, što pomaže stvaranju osećaja visine u malom prostoru.

8

Verujemo da su se i vama dopale ideje koje su u ovom mikro stančiću sprovedene u delo. Pišite nam u komentarima šta vam se najviše dopalo!

4

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: Contemporist.com

Fotografije: Art Gray Photography

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>