11

10 razloga da izaberete nameštaj po meri

Kada se odlučite da kuću opremite nameštajem po meri, vi zapravo pravite personalizovan prostor koji zadovoljava sve vaše potrebe i ispunjava vaše želje. O tome smo vam pisali i ranije, a sada želimo da predstavimo 10 razloga zbog kojih vredi odlučiti se za ovakav način opremanja doma.

Evo šta dobijate ako se odlučite za izradu nameštaja po meri.

1.Kao odelo skrojeno za vas

Glavna prednost nameštaja po meri je njegova potpuna prilagodljivost raspoloživom prostoru, uključujući nepraktične ulaze, prolaze ili otvore. Nameštaj po meri čine jedinstveni komadi stvoreni za određeni enterijer. Uklapajući se u prostor savršeno ističu ličnost, daju jedinstven karakter i postaju unikatni elementi arhitekture. Nameštaj po meri nije lako zameniti bilo kojim drugim komadom. Uz poznavanje stila, materijala (boja, tekstura) i imajući u vidu potrebu koju komad treba da zadovolji, dizajner može da projektuje jedinstven i ekskluzivan komad nameštaja koji u potpunosti odgovara ukusu klijenta.

1

2.Idealan izbor za plafone i zidove sa posebnim karakteristikama

Da bi postigao optimalan rezultat, klijent mora da naznači mesto koje nameštaj treba da zauzme, mere, potrebu za pokrivanjem i raspoloživi budžet, kao i niz smernica koje se tiču estetskih sklonosti (stil, materijali, boje, itd.). .). Sa svim ovim informacijama, može da se sprovede u delo projekat koji će zadovoljiti specifične potrebe.

2

3.Prilagođava se sviim uglovima i ćoškovima

Pokrivanje beskorisnog stepeništa ili neiskorišćenog prostora između stubova, misija je koju može ispuniti samo nameštaj po meri. Na ovaj način, koristi se sav potencijal iz do sada neiskorišćenog mesta, a element koji služi ućućanima, pored praktične napene, odiše stilom.

3

4.Vi birate materijal

Izbor sirovine, debljine dasaka, kao i izbor boja, još je jedno od pitanja koja idu u prilog nameštaju po meri, a dostupan je u svim vrstama materijala i završnih obrada. Iako je obično medijapan tražen materijal za izradu nameštaja, postoji mnogo mogućih materijala kao i projekata, što klijentima daje veliku mogućnost izbora.

4

5.Deli prostor na funkcionalne zone

Nameštaj po meri može služiti da  ogradi prostor, da napravi odvojena okružnje – na primer kuhinja i trpezarija – i može imati funkciju da podeli zone da bi se istovremeno dobila privatnost i kapacitet skladištenja (u samim komadima nameštaja).

5

6.Ormar po meri: san koji svi sanjamo

Sa ekonomskog stanovišta, standardni ormar može predstavljati značajnu uštedu u poređenju s ormarom po meri. Međutim, standardni ormar neće u potpunosti iskoristiti naš prostor, ni po visini ni u širini. Da ne spominjemo da neće moći da se uklopi u stub ili gredu koja se može nalaziti unutar tog prostora. Pored odabira materijala i tona vrata, u skladu sa estetskim zahtevima prostorije, može se prilagoditi i svaki aspekt ovog komada nameštaja, prilagođavajući se potrebama kuće.

6

7.Bezbroj kompozicija

Najbolji način da iskoristite bilo koji prostor do u milimetr je kroz nameštaj po meri. Nameštaj po meri odgovara na potrebe koje komad nameštaja koji je već proizveden ne zadovoljava. Na primer, uklapanje u vrlo specifičan prostor, poput praznine ispod prozora ili stepeništa, za prefabrikovane komade nameštaja je nemoguća misjia.

7

8.Uzglavlje kreveta nikad nije bilo praktičnije

Lepo je, naravno, ali je i praktično. Ova dva zahteva uvek zadovoljava nameštaj po meri, jer ovakav nameštaj ne samo da odgovara ukusu klijenta, već i njegovim potrebama i navikama.

8

9.Svlačionica snova

Doduše, više nego o svlačionici, reč je o savršenom ormaru ili garderoberu, koji se poput rukavica prilagođava vašim stvarnim potrebama za skladištenjem. To je onaj ormar koji ima prave šipke I vešalice za odeću koju treba da okačite, tačan broj polica za presavijenu odeću i potreban broj fioka za sve sitnije stvari. Priznaćete, ovo se teško može postići standardnim modularnim nameštajem.

9

10.Kupatilo kakvog nigde nema

Važnost dobrog nameštaja po meri postaje još važnija ako se uklapa u često složene prostorije za opremanje, kao što je kupatilo. Bilo zbog nedostatka prostora ili zbog potrebe za stvaranjem stopostotnog praktičnog prostora, prisustvo ormara, komodica ili nameštaja pod umivaonikom (da, mislimo na lavabo, ali koristimo pomalo zaboravljenu reč “umivaonik”) koji odgovaraju merama toaleta, postaje gotovo neophodno.

10

 

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: Arquitectura y Diseno