namestaj-po-meri-square-43-13

10 promena u domu koje treba da dođu s prolećem

Nekako nam se čini da smo svi uvek svi spremni za dolazak proleća! I radujemo mu se, bez obzira na prolećni umor i na respiratorne alergije 😊
Ali, iako smo mi spremni za proleće, dešava se da naš prostor nije. To je i logično, budući da je naš prostor naša obaveza i da se ne može srediti sam. Zato, pročitajte koje su to prolećne promene koje treba da priuštite svom domu, pa se lagano bacitge na posao – bez žurbe, kad stigneteiako je proleće već stiglo 😊

1.Pođite od predsoblja

Kad realno pogledamo, odakle biste drugo počeli nego od prostorije koja služi da se u kuću uđe i izađe… Promena koja je neophodna ovom delu doma je otklanjanje zimskih stvari – obuće i odeće – i priprema prostora za lagane jaknice, patike i cipelice. Takođe, iskoristite priliku da detaljno očistite ovu prostoriju i da u nju ubacite neki cvet i videćete kako će proleće ući u vaš dom na velika vrata

1predsoblje

2.Presvucite nameštaj za sedenje laganijim tkaninama

Ako vam je garnitura napravljena od kože ili neke tople tkanine, trebalo bi da bude presvučena svežom platnenom ili pamučnom presvlakom. Biće mnogo prijatnija na dodir, a i lepša za sedenje. Postoje razne presvlake, neke već napravljene u merama standardnih veličina, ali ako ne želite takva ulaganja, izaberite sami neki lagan prekrivač za nameštaj i tako ovu stvar rešite.

2namestaj za sedenje

3.Postavite laganije tepihe i staze

Došlo je vreme da sklonite debele tepihe i ćilime i odlučite se za one od pamuka ili biljnih vlakana, koji uvek donose dodatnu svežinu u prostor. A što se vune tiče, podsećamo vas da, iako ih nesvesno povezujemo sa zimom, vuneni tepisi su takođe dobra opcija za proleće jer vuna, kao prirodni materijal, ne izoluje samo od hladnoće već i od vrućine.

3tepisi

4.Ukrasite prostor cvećem

Malo toga je tako delotvorno ako želite da unesete proleće u svoj dom kao stvaranje šarenih punktova buketima raznog cveća. Ako volite sezonsko cveće, možete imati lep buket za vrlo malo novca. Osim što će vašem domu dati boju, buket će dati i svežinu i aromatizovati okolinu na prirodan način.

4cvece

5.Neka nove biljke dođu u vaš dom

Ako ima nešto lepše od cveća to su sobne biljke koje, onog trena kad ih unesete u dom, postaju članovi domaćinstva, to jest sastavni deo dekoracije. Za razliku od cveća, one su žive i dugoročne i možete da uživate gledajući ih kako rastu. Takođe, setite se da pomažu u održavanju kvaliteta vazduha u domu.

5biljke

6.Neka terasa bude spremna za korišćenje

Proverite da li je nameštaj, ako je bio na otvorenom, u dobrom stanju ili, u slučaju drveta, da li mu je potreban jedan premaz da ga ponegujete. Pregledajte biljke koje su prezimile na terasi, a možete se i ponoviti jednom novom za ovu sezonu. Iskoristite priliku da kupite i neki jastučić sa bojama ili modnim motivima za ovu sezonu.

6 terasa

7.Ponovite balkon

Prvo, naravno, očisitite ga i pripremite za boravak na njemu tokom prijatnih i toplih dana. Zatim, ako imate vremena i sredstava, ove godine načinite još jedan korak i opremite ga nameštajem za sedenje koji ima makar 2 funkcije: klupom čije se sedište podiže i može služiti za skladištenje, sandukom koji služi i za sedenje, stolicama na rasklapanje koje se spuštaju do nivoa ležaljke… Izaberite šta vam je najlepše ili najpraktičnije, pa time i počastite svoj balkon.

7 balkon

8.Pošaljite u letnji san zimske rekvizite

Pre nego što to uradite, važno je da ih operete. U tom smislu, proverite etiketu i da li to možete da uradite kod kuće ili morate da odnesete stvari na hemijsko čišćenje.

8spakujte jorgane

9.Prilagodite krevet novim uslovima

Krevet je prva stvar koju obično hladimo (i zagrejemo) sa promenom godišnjeg doba, to jest, sa promenama temperature. Odložite flanelske jorgane i tople tkanine i prebacite se na one od pamuka ili prirodnog lana (sa malim procentom akrila lakše će se održavati). Ovi materijali su hladniji, prijatniji na dodir i prozračniji jer regulišu vlažnost – to jest, povoljno utiču na znojenje.

9posteljina

10.Neka bude staklenih ukrasa

Vaze, svećnjaci, vazne – koji su još uvek u modi –, lampice… Stakleni detalji asociraju na svežinu i lakoću, pa se nemojte plašiti da ih obilato koristite tokom toplijih godišnjih doba.

10stakleni detalji

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble