detalles

Tri pravila za idealan enterijer za muškarce

Kakav je enterijer u kome bi muškarci voleli da žive? Prijatan i moderan, a pre svega praktičan.

Šta muškarci zapravo žele da dobiju od svog stana? Ukusi su različiti, ali možemo sa sigurnošću tvrditi da postoji nekoliko uslova koji su zajednički svim muškarcima i bez kojih oni prostor u kome žive ne bi mogli smatrati zadovoljavajućim. To su: prijatan prostor za primanje poseta, moderan izlged, jednostavnost u održavanju.

Zato ćemo danas sa svim muškarcima koji planiraju da počnu da žive sami podeliti nekoliko saveta kako da dekorišu svoj muški raj.
disenno

1. Red  – uslov bez kog se ne može
Bez obzira na stil, kvadraturu, arhitektonske i ostale osobine stana, ništa ne ubija dekoraciju prostora kao nered. Jedan od načina da svoj prostor držite pod kontrolom je da u stanu imate mesta za odlaganje i čuvanje stvari koje ne koristite.

U dnevnom boravku ćete to najlakše postići tako što ćete imati jedan zatvoreni komad nameštaja, ili doovoljan broj polica gde ćete držati sve stvari koje manje ili više koristite: od knjiga, preko na primer šah table, do tableta, konzola, diskova… Od ostalih komada nameštaja, dobra fotelja i lazy bags, ili sofa će vam rešiti prostor za sedenje.
Trpezarijski sto i četiri do šest stolica će biti sasvim dovoljan nameštaj u trpezariji. Zanemarite kredence ili komode jer svaki komad nameštaja zahteva čišćenje, a sve ono što biste u njih odložili, možete postići i optimalnim korišćenjem kuhinjskih elemenata.

comedor moderno viril

Kada smo kod kuhinje, da biste postigli red u njoj i tako zadivili devojku, mamu ili prijateljicu (šalimo se, ne mora da vam bude motiv da zadovoljite kriterijume higijene neke žene, ali u svakoj šali ima i pomalo istine), savetujemo vam da je opremite velikim i zatvorenim visećim delovima. Ako pored ovoga izaberete recimo belu boju za nameštaj,  kuhinja će delovati i veća i svetlija.

Spavaća soba  treba da sadrži osnovne elemente: udoban i prostran krevet, natkasne pored kreveta, lampu, garderober. Zbog pragmatičnosti i veće iskoristivosti potencijala sobe, američki plakari su mnogo bolje rešenje od tradicionalnih ormara, a uklapaju se u sve ukuse, jer mogu biti i upečatljiv element enterijera, ali i diskretni i jedva primetni ako tako želite.  Znamo da biste voleli da u ovom trenutku spomenemo i TV, ali zarad vašeg zdravlja a i radi postizanja intimne atmosfere u spavaćoj sobi, savetujemo vam da TV smestite u dnevni boravak.

Pored TV-a, uopšte tehnologija je element često prisutan u „muškim“ stanovima. Zato dizajneri enterijera traže mesto za sve veći broj  audio i video uređaja: ekrani se razmnožavaju, nikada dovoljno utikača, a „sve bežično je bolje“, tvrde dizajneri. Probajte da pronađete prostor za sve vaše uređaje na način da vam dom ne izleda hladno i previše „tehi“. Ako ste gejmer, ili ako radite od kuće i potreban vam je računar (ili više) pronađite neki kutak gde ćete smestiti sve uređaje koji su vam potrebni. Ne dozbolite da tehnologija osvoji prostor.

library-849797_960_720

2.Boje zidova i dekoracija

Opšte poznata tvrdnja je da muškarci ne obraćaju pažnju na boje u onolikoj meri u kojoj to čine žene.
To je samo delimično tačno. Muškarci takođe vole da su okruženi bojama koje im prijaju, pa tako, pored bele, savetujemo vam da prilikom izbora boja za zidove, razmislite o bež, sivoj, krem ili oker boji. Sve ove boje će vam dati slobodu da birate dekorativne elemente sa više slobode. Naravno, ako veličina i osvetljenost vašeg stana to dozvoljavaju, okrečite jedan zid drugačijom, intenzivnijom bojom; akcentujte ga i tako ćete dobiti prelep dekorativni element. Na primer, bordo, plava i zelena su za ovu priliku idealan izbor.

Ako vam krečenje zida deluje kao previše smela ideja, a potreban vam je neki detalj intenzivnije boje (zaista vam je potreban, u suprotnom će vam dom delovati monotono), uvek možete računati na jastuke, slike, lampe…
detalle

3. Detalji

Savetujemo vam da tekstil kao što je posteljina, zavese, tepisi i tapacirung birate u dezenima sa linijama i geometrijskim figurama. Pastelne boje ostavite po strani i igrajte se kontrastima u blažim i intenzivnim tamnim bojama.

Što se sitnica koje život znače tiče, vrlo je bitno da one postoje u vašem domu kao vaš lični pečat i odraz vašeg ukusa. Neki muzički instrument, elementi mehanike, slike vaših omiljenih pejzaža, fotografije, ili vaša kolekcija stripova, sasvim su prikladni detalji i ohrabrujemo vas da ih i pokažete.

detalles y oficina

Na kraju, bitno je da znate da…

… veličina prostora nije bitna. Nije važno da li je površina vašeg stana 30, 40 ili 65 kvadratnih metara, moguće je živeti sa stilom i u malom prostoru, samo treba biti malo  kreativniji i obazriviji prilikom uređenja stana.

Zato je važno da, ukoliko uređujete mali prostor, odlučite u kom stilu ćete ga opremiti. Možete da birate: od hipsterskog, preko skandinavskog, minimalističkog, urabnog, do industrijskog – svaki od navedenih se savršeno uklapa u životni stil i estetske afinitete savremenog muškarca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>