0-19

Topla jednostavnost skandi stila u jednom moderno opremljenom stanu

Današnji blog posvećujemo kompletnom uređenju enterijera, ne samo opremanju nameštajem po meri. Verujemo da ste na ovu našu praksu već navikli, a ako niste, podsetićemo vas da je razlog što delimo promere dobre prakse taj što je nama, u Crvenoj Jabuci, cilj da svi naši klijenti i pratioci žive u harmoničnom okruženju. Nameštaj po meri je samo jedan od uslova da se takav ambijent postigne. Veoma važan, ali ipak nedovoljan.

A pošto je važan, hajde da krenemo od njega…

3-15

Kuhinja je napravljena u skladu sa mogućnostima prostora, ali i sa principima estetike skandinavskog stila: svetla je, bez mnogo detalja, a završna obrada je prilično svedena. Vlasnici su izabrali zatvorene police jer su želeli da iskoriste pun potencijal zidova, a da ne naprave vizuelnu buku. Doista, kada je kuhinja ovako bogata elementima, mnogo je bolje rešenje da unutrašnjost bude skrivena, nego da se njena sadržina otvoreno prikazuje. Ovo posebno važi kada kuhinja i dnevni boravak čine jednu prostoriju, a stanari imaju potrebu da ih ujedine nameštajem, na što diskretniji način.

Pored toga što je zatvorena (ne vide se čak ni aparati – osim šporeta), ova kuhinja je i praktično osmišljena: pokriva dva zida, uključujući i ugao koji čine, a od dnevnog boravka je deli njen sastavni deo, poluostrvo bogato fiokama za skladištenje koje služi i kao šank ili sto.

1-15

5

6

7

Na poluostrvo se konzolni komadi nameštaja, koji vode ka dnevnoj zoni. Ovi komadi nameštaja predstavljaju sponu između kuhinjskog i dnevnog prostora, a ujedno su i svojevrsna granica između ove dve zone. Ukoliko ste u potrazi za nekim „konektorom“ prostora, znajte da ovakvim nameštajem, izrađenim po meri i u skaldu sa celokupnim izgledom stana, možete zadovoljiti tu potrebu.

13-12

Što se tiče ostalih komada, pripadaju industrijskoj proizvodnji, ali svakako delimo sa vama fotografije jer nam se čini da iz celokupne slike možete dobiti dosta ideja. Na primer, ako se pitate kojim bojama da opremite svoj stan, bilo da ga krečite, bilo da tražite tepihe, zavese ili neke druge ukrasne komade. Primetićete kako su pastelne boje popunile prostor, ali ga nikako nisu osvojile ni zasitile. Takođe, primetićete da ukrasnih detalja ima izuzetno malo, jer je stan osmišljen tako da diše i da u njemu bude dosta slobodnog prostora.

2-15

4-16

8

9

10-15

11-13

12-12

14-11

15-10

16-9

17-10

Što se nas tiče, za jedan stan od 50 metara kvadratnih, ovakvo uređenje je pun pogodak.

A vi, šta vi mislite o uređenju ovog stana? Da li vam se dopalo neko rešenje? Pišite nam u komentarima!

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen