portada

9 otvorenih kuhinja zbog kojih ćete poželeti da srušite zidove

Koncept otvorenog stambenog prostora ima sve više sledbenika. Trend da se kuhinja otvara i nadovezuje na dnevnu sobu nije potpuno nov, a razlog što mu se vraćamo je taj što se na ovaj način optimizuje prostor i stvara svestraniji i višenamenski prostor za druženje.

Zato, ako se pitate da li je otvorena kuhinja rešenje za vaš dom, spremili smo vam 9 primera koji će vam, nadamo se, pomoći da odagnate sumnje.

8

1. Sve u jedan

Veliki zajednički prostor ove kuće, u kome su dnevni boravak, trpezarija i kuhinja usklađeni kroz beli lakirani nameštaj visokog sjaja, koji je pravljen bez ručki da bi delovao diskretnije. Drveni bar služi za konceptualno odvajanje radnog prostora od ostatka sobe.

 

1

 

2. Rustična i moderna

U ovoj kući, različite zajedničke namene – kuhinja, trpezarija i dnevni boravak – ujedinjene su kroz jednu hromatsku celinu. Prelaz između različitih zona, to jest funkcionalnih prostora, napravljen je kroz materijale koji su korišćeni za podove: pločice se nalaze u kuhinji, a hrastovina u ostatku prostorije.

 

2

 

3. U sklopu sa dnevnim boravkom

Isti pod, iste boje, isti materijali … Ova otvorena kuhinja je spojena sa ostatkom kuće i potpuno je integrisana u estetiku i koncept prostora.

 

3

 

4. Šank kao savršen saveznik

Da bi se ova kuhinja, napravljena od plemenitih materijala i potpuno u sklopu sa dnevnom sobom, ipak odvojila od ostatka prostorije, napravljen je šank. Ostrvo i prednji deo kuhinje su napravljeni u kamenu neutralnih i smirenih tonova kao i ostatak kuće, tako da bi, bez šanka, prostor delovao nedefinisano.

 

4

 

5. Cigla i inox

Kuhinjske pločice uokviruju kuhinjski prostor ovog otvorenog stana, pa samim tim i dozvoljavaju da kuhinjski elementi budu od materijala koji se razlikuje od nameštaja u ostatku prostorije. Savršen primer industrijskog stila u kuhinji, zar ne?!

 

5

 

6. Ideje od stakla

Ovo zastakljeno kućište predstavlja idealno rešenje da kuhinja postane nezavisna, da se može koristiti i kao otvoren i kao zatvoren prostor, ali da uvek ima pogled na ostatak stana. I naravno, da svetlost neometano dopire sa svih strana.

 

6

 

7. Prostor za prolaz

U ovom stanu su uklonjeni zidovi da bi se dobilo na prostoru. Pošto je kuhinja blizu ulaznih vrata, napravljeno je kuhijsko ostrvo koje služi kao element koji razgraničava prostorije.7

 

8. Hromatski kodeks

Korišćenje istih boja ujedinjuje ambijent ovog stana, u kome su izostavljene pregrade u području dnevnog boravka. Kuhinja je napravljena u obliku slova U i na taj način je, simbolično, ali i vizuelno, definisan kuhinjski prostor i odvojen od ostatka prostorije .

 

9

 

9. Sve u beloj

Od mermera pa sve do sofe, ovu prostoriju u jednu celinu spaja bela boja. Ako obratite pažnju, videćete da su materijali različiti, da u trpezarijskom delu dominira drvo, ali da se bela proteže kao lajtmotiv koji spaja prostor. Kuhinjska zona je definisana kuhinjskim ostrvom na jedan izuzetno jasan, ali ipak nenametljiv način.

10

 

Biće nam drago ako vam ovi primeri pomognu da date sebi odgovor na pitanje “otvoriti ili ne otvoriti”. Takođe, drago nam je i ako su vam ove lepe fotografije na bilo koji način ulepšale vreme dok ste čitali ovaj blog i ako ste, makar koliko i mi, uživali u lepoti ovih enterijera.

 

 

Izvor: Elle Decor

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>