2

7 ideja kako da opremite veliki dnevni boravak

Dobro kaže ona stara srpska poslovica: Mali dnevni boravak, mala briga, veliki dnevni boravak – velika briga. Dobro, de, svesni smo da baš ovakva izreka ne postoji, ali smo takođe svesni i da nije retkost da ljudi imaju poteškoća da opreme i dekorišu veliki dnevni boravak – na način da on bude opremljen praktično, funckionlano, lepo i po meri prostrorije i ukusu ukućana.

Zato danas sa vama delimo 7 ideja kako da opremite veliki dnevni boravak a da prethodno navedeni kriterijumi budu zadovoljeni.

Počinjemo:

 

1.Pravo u metu

Želite da vaša velika dnevna soba prenosi osećaj ravnoteže? U tom slučaju, izaberite centralnu tačku oko koje se vrti dekoracija sobe. Recimo, možete izabrati apstraktnu sliku ili neku upečatljivu fotografiju. Ostatak prostorije neka bude opremljen neutralnim bojama i svedenim formama.

1 slike

2.Rasteretite prostor

To što imate raskošnu dnevnu sobu ne znači da treba da je popunite nameštajem, a da ne ostavite ni centimetar slobodnog prostora. Naprotiv, opremanje nameštajem koji joj pristaje, a ne čini je natrpanom kao da je u pitanju magacin, treba da bude vaša parola. Zato vam savetujemo da izmerite dimenzije prostora i proučite najbolji način da skladno rasporedite nameštaj koji vam je potreban.

2 prolaz zone

3.Sofe raspoređene u obliku slova L

Kada ste suočeni sa opremanjem velikog prostora, možda će vas preplaviti onaj osećaj hladnoće, kao i sa pitanjem kako da integrišete svaki element i da ga ispravno iskoristite! Postavljanje sofe u obliku slova L je dobar trik da dnevnu sobu učinite toplijom i ušuškanijom i tako postignete prijatnu atmosferu.

3 dve sofe forma L

 

4.Ili u obliku slova U

Dobra stvar kada imate prostranu dnevnu sobu je to što vam omogućava da stavite dve sofe, ili čak tri. Umesto da se odlučite za par pufova ili fotelja, dodajte treću sofu koja stvara figuru u obliku slova U. Otvorenu stranu ostavite slobodnom.

4 tri sofe forma u

5.Koristite tamnije boje u razumnoj meri

Imati prostranu dnevnu sobu ima svoje prednosti. Ne samo zato što možete uživati sa gostima bez problema sa prostorom, nego zato što vam, dekorativno govoreći, omogućava još neku privilegiju: korišćenje tamnih tonova, na primer. Ako zidove okrečite u tamno zelenu, plavu ili sivu boju, nećete smanjiti prostor već ćete mu dati dubinu.

5 tamne boje

6.Poseban kutak za vaš trenutak

Hoćete da čujete koje su još prednosti velike dnevne sobe? Recimo, možete je podeliti na nekoliko delova: dnevnu sobu za gledanje televizije, još jednu malu sobu za ćaskanje, trpezariju, radni deo… A ako ste knjigoljubac, možete napraviti prijatan prostor za čitanje ispod prozora.

6 izaberite jedan ekstra kutak

7.Kombinujte različitosti

Osim što je hladna, još jedan nedostatak velike dnevne sobe je taj što može da bude monotona i dosadna. To če se destiti ako izaberete nameštaj koji je previše kontinuiran. Zato je važno da malo razveselite prostor uz pomoć ove nepogrešive smernice: pomešajte nameštaj tako da soba dobije volumen, koristite eksture i različite materijale. Ako vam se čini da bi izmešan nameštaj bio isuviše hrabar korak, onda se poigrajte detaljima i aksesoarima. Tek kada se, na malom primeru, uverite da je ovo nepogrešiv savet, dozvolite sebi i da unesete neki komad nameštaja koji je malo drugačiji. Naravno, uvek vodite računa da bude po meri prostorije – jer je taj uslov važan za postizanje harmonije.

7 igrajte se razlicitim teksturama i volumenom

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble