dnevna-soba-po-meri-central-garden-9

10 načina da iskoriste sav prostor u malenom stanu

Neretko vam, u blogovima, napišemo poneki savet u vezi sa optimizacijom prostora u malim stanovima. To činimo iz dva osnovna razloga:

1.Veoma je važno da znate da i mali stanovi imaju mnogo mogućnosti

2.Saveta ima mnogo, a vremena su brza, pa vam ih dozirano delimo u vidu blogova koji su, u razumnoj meri (makar mi tako verujemo), opterećeni informacijama i sadržajem.

U tom smislu, danas sa vama delimo 10 načina da iskoristite potencijale svog malenog stana. Svaki od ovih načina provereno daje željene rezultate, a čak ne morate ni da ih primenite sve da biste uživali u plodovima.

1.Raspored nameštaja

Raspored je jednako važan kao i sami komadi nameštaja. U malom prostoru, još više dobija na značaju, pa je važno da vas podsetimo da veliki komadi idu uz zid, a da sofa nikako ne sme biti okrenuta leđima vratima ili prohodnoj zoni. Svkako, najbolje rešenje je da se konsultujete sa dizajnerom enterijera jer male cake i trikovi mogu mnogo da pomognu.

1 raspored

2.Umerena jednoobraznost

Konkretno, kada kažemo umerena jednoobraznost, mislimo na činjenicu da su u malim stanovima poželjni komadi nameštaja od istog ili prilično sličnog materijala i boja, kao i da detalji, aksesoari, tekstili, treba da budu donekle „uniformisani“. Takođe, kada je u pitanju vizuelni efekat, na njega veoma utiču i oblici (konkretno detalja) te vodite račna da vam, recimo, neka lampa ne proguta čitav ugao dnevne sobe, samo zato što ima upečatljiv oblik.

2 unifica para obtener amplitud

3.Neutralni tonovi nameštaja i detalja

Da, neutralni i svetli tonovi su idealno rešenje za male prostore. Kada ovo kažemo, mislimo na boje nameštaja za sednje, skladištenje… Mislimo na boje tepiha, zavesa… Mislimo i na boje zidova, pločica i podova. Ako se plašite da će vam stan u ovakvim tonovima izgledati bledunjavo, s pravom se plašite. Hoće! Srećom, imate rešenje – detalje poput vaza, slika, fotografija, stolnjaka, jastučića… Ovi detalji mogu i treba da budu u bojama, a kao takvi, oživeće i uveseliti prostor.

3 neutros tonos de decoracion 4

4.Presvučeni nameštaj

To što vam je ormar veliki, sjajna je stvar! Veliki komadi nameštaja su i te kako potrebni u malim stanovima. E, ako se desi da ti komadi nameštaja, svojom veličinom, ugrožavaju vizuelno prostor, rešenje je da presvučete frontalni deo i to u boju zidova. Naravno, boja mora biti svetla, kao što smo upravo videli u prehtodnom savetu.

4mueble panelado 7

5.Stakleni pregradni zidovi

Ako vam je potrebno da pregradite mali stan zbog buke ili da biste ga bolje zvučno izolovali, dakle ako vam cilj pregrađivanja nije privatnost, onda birajte staklene pregradne zidove kroz koje će nesmetano prolaziti svetlost i koji neće činiti da prostor deluje menjim nego što jeste.

5paredes de cristal 8

6.Maksimalna upotrebljivost zidova

Veoma važna stavka! Zidovi su veliki potencijal prostora, koji najčešće ostaje neiskorišćen. Gledajte da ih upotrebite od poda do plafona: kao kućnu bibiolteku, za ugradne ormare, garderobere, kuhinjske kredence… Samo, vodite računa da budu lakih formi, boja, materijala i oblika i da ne opterećuju prostor.

6 coloniza las paredes 11

7.Predsoblje postoji

Čak i u slučaju da vam je predsoblje samo funkcionalna zona, a ne odvojena prostorija, ono postoji. Zato ga iskoristite maksimalno! Na primer, ako imate potrebu za cipelarnikom, neka to bude i ujedno klupica za sedenje. Ako želite zidni čiviluk, neka bude napravljen iz nivoa, to jest, ostavite mogućnost kačenja i dugačih i kratkih stvari…

7 zapatero 11

8.Garderoberi po meri

Primera radi, rekosmo garderoberi, ali gde god možete da napravite nameštaj po meri, učinite tako. Ne proklamujemo ovu ideju zato što se mi bavimo izradom nameštaja po meri, najposle, mi u smislenost našeg zanata ne sumnjamo 😊 Na ovaj savet vas upućujemo jer je nameštaj po meri funkcionalniji, budući da je prilagođen merema prostora kojim raspolažete. Dodatno, estetski aspekt je takođe prilagođen, tako da je rešenje, zapravo, 2 u 1.

8 ormar po meri 25

9.Spavaća soba u optimumu

Ako je moguće, spavaću sobu opremite tako što će obilovati „skrivenim vrednostima“. Šta želimo ovim da kažemo? Pa, da vaša spavaća soba idealno izgleda tako da spolja deluje minimalno opremljeno, ali da u njoj sve vrvi od skrivenih elemenata za skladištenje i odlaganje stvari.

9dormitorio 27

10.Leteći nameštaj

Imamo bičaj da kačimo police na zid, ali prema ostalim komadima nameštaja i dalje gajimo poneku sumnju. Trenutak je da te sumnje razbijemo. Na primer, noćni stočić koji se kači na zid je jednako funkcionalan kao i klasičan, onaj koji stoji na podu, ali zato zauzima manje prostora i čini prostor rasterećenijim.

10 nocni stocici 28

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>