8

Zatvorena terasa otvara nove mogućnosti

Često nam je raspoloživa površina za praktične stvari mnogo veća neophodnost od samog užitka. Iako se Crvena Jabuka uvek zalaže da pragmatičnost i estetika idu rame uz rame, ponekad moramo da priznamo da je potrebno napraviti izuzetak i dati malenu prednost funkcionalnosti. To, naravno, ne znači da u takvim slučajevima treba da trpi dobar ukus i osećaj za lepo, ali znači da ćemo se možda odreći dela stana koji nam je služio isključivo za gušt i plezir. Pogađate, govorimo o terasi.

Dakle, ako odlučite da zatvorite terasu, otvorićete se za…

 

1.Više prostora za skladištenje

 

Konkretno u ovom slučaju, zatvaranje stare terase omogućilo je ovoj dnevnoj sobi da dobije prostor za čitanje i skladištenje stvari. Jedan sasvim novi  važan deo stana je smešten u oko 7 kvadratnih metara površine, a ovakav korak nije doneo samo dodatne kvadrate, već i bolju osvetljenost dnevnog boravka.

8

3

2.Kućnu bibilioteku po meri

Zatvaranjem terase i njenim spajanjem sa dnevnom sobom, čitav ambijent dobija osećaj otvorenosti i prostranosti. U dnevnom boravku ističe se komad nameštaja, prilagođenog dizajna od sivog lakiranog medijapana, koji kombinuje otvorene police za knjige i nameštaj sa kliznim vratima (u donjem delu).

2

3.Multifunkcionalan komad nameštaja po meri

Od jednog do drugog kraja, kao i ispod prozora, od belog lakiranog medijapana, dizajniran je komad nameštaja po meri. Komad nameštaja je multifunkcionalan jer u donjem delu ima vrata i police te tako postaje sanduk i klupa u uglu.

4

4.Trpezariju koja je bonus

Trpezarija, pored prozora, takođe je dobila na površini i osvetljenosti zatvaranjem terase. Ovo proširenje je omogućilo i da sto bude veći!

6

7

5.Bonus ideja za povećanje prostora

Pored zatvaranja terase, dnevna soba može dobiti dodatni prostor tako što ćete srušiti zid ili makar napraviti pregradu koja nije duž cele prostorije. Tako ćete, pored doatne površine, dobiti funkcionalne zone u prostoru (a ne prostorije) sa više svetlosti.

5

Važan savet: Molimo vas da se ovakvim zadacima ne bavite samostalno i „na svoju ruku“.Treba da imate na umu da je podjednako važno pravilno srušiti particiju kao i izolovati novu. Ako se odlučite za ovaj korak, morate misliti i na zvučnu i na toplotnu izolaciju pa je zato dobro da se oko ovih radova posavetujete sa stručnjacima za uređenje enterijera.

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble