18-3

Uvek moderan dizajn jednog stana uređenog po meri

Danas vas vodimo u jedan stan koji bi mogao biti “šik” devedesetih godina dvadesetog veka, a svakako je “in” i sada, u dvadeset prvom veku.

Možda dekoracija nije u skladu sa vašim senzibilitetom, ali je definitivno moderna – i sada i uvek. Pogledajmo ga!

Dobra stvar u vezi sa opremanjem prostora u skladu sa evergreen stilom i dizajnom dekoracije je to što ćemo biti sigurni da će ovakvo uređenje preživeti modu i trendove, koji s vremena na vreme mogu biti previse upečatljivi i mogu nas vrlo brzo umoriti.

 

Mi u Crvenoj Jabuci smo ljubitelji komada i predmeta čija lepota će trajati duže od jedne do dve sezone. Da, u dekoraciji možemo da upotrebimo isti izraz koji se u modi koristi kao ‘basic’. Dakle, za postizanje dobrog efekta, verujemo u stajling u neutralnim bojama (bela, crna, siva, bež, pesak…), a kada je u pitanju obrada, ljubitelji smo  prefinjenih linija, bez mnogo ukrasa i suvišnih ornamenata, jer je svedenost kao stil uvek veoma moderan, savremen i uvek avangardan.

Generalno, neutralna dekoracija bez mnogo napadnih detalja, dobro osvetljena prostorija, raspored nameštaja koji omogućava cirkulaciju i ljudi i vazduha, kao u ovom slučaju koji vam pokazujemo, predstavljaju siguran potez  za one koji žele da žive na minimalistički i moderan način u isto vreme.

17-5

U ovom stanu od 46 m² možete videti kako se ovaj bezvremeni trend primenjuje u praksi. Nema mnogo komada nameštaja, ali ovi koji su prisutni ili su dobro odabrani ili su napravljeni po meri prostorija. Pošto je elemenata malo, svi su na neki način protagonisti, što zbog samog dizajna, što zbog materijala koji je korišćen, što zbog funkcionalnosti i kapaciteta da se iskoristi svaki milimetar. Ovde prvenstveno mislimo na kuhinjske elemente, mada morate priznati i da je garderober u spavaćoj sobi vrhunski dizajniran i smešten u prostor. Unutrašnjost komada nameštaja ne možemo da vidimo, ali smo skloni da verujemo da neko ko je dizajnirao ovakav nameštaj, mora imati kao prioritet i upotrebnu vrednost unutrašnjeg prostora nameštaja.

13

14-6

15-6

16-6

18-3

19-4

20-4

21-4

22-4

Ako vam je uopšte važno (nama jeste), rekli bismo da su svi završni slojevi i sve završne obrade ovog stana doprinele ovoj dekoraciji. Svi završni slojevi su besprekorni: ako pažljivo pogledate završne obrade podova, plafona, vrata, prozora itd. nigde ne nedostaje niti ostaje ni milimetar obloge, sve se uklapa i urađeno je savršeno, tako da sveukupono, enterijer izgleda veličanstveno.

23-5

Kako se vama dopao ovaj stan? Da li vam se sviđa ovakav stil ili ste ipak za nešto bogatije detaljima? Pišite nam u komentarima!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: https://www.delikatissen.com/2022/07/diseno-moderno-atemporal-en-blanco-roto-y-negro/