1

Uska a dugačka terasa – potencijal koji treba iskoristiti

Terase su sastvani deo životnog prostora, naravno, onim stanarima koji mogu računati na takav luksuz – jer ga nemaju svi. Ipak, često zanemarujemo taj luksuz i tako ne koristimo potencijale koje nam terasa nudi. Ponekad je razlog tome naš nemar, a ponekad nedostatak ideja ili kapaciteta kako da terasu iskoristimo, naročito ako je ona specifičnih dimenzija.  Među takvima su, vrlo često, uske a dugačke terase, koje nude razne mogućnosti, ali ujedno, zbog svojih posebnosti, i ograničavaju naše moći.


Mi ćemo danas sa vama podeliti nekoliko ideja kako da opremite ovakav tip terasa. Nadamo se da će neka od njih poslužiti. Počnimo!

6

1.Napravite klupe

Klupe su dobro rešenje jer, pošto nema razmaka, ne gubite prostor za sedenje, kao ni na naslone. Možete ih i kupiti, ali je praktičnije da napravite klupu baš po meri vaše terase jer ćete tako iskoristiti svaki centimetar prostora. Takođe, možete napraviti klupe sanduke i u njima skladištiti stvari koje mogu da se čuvaju u takvim uslovima.

9

2.Okrugli elementi

Ako želite da izbegnete vizuelni efekat terase koja izgleda kao cev, opremite je nekim okruglim komadom nameštaja. Puf, tabure, okrugli stočić – sve će ovo doprineti stvaranju vizuelnog efekta da u prostoru  ima cirkulacije.

2

3.Okrenutost ka unutra

Gradske terase ionako vrlo često nemaju lep pogled, tako da, ako postavite klupu tako da gleda ka unutrašnjosti doma, napravićete dvostruki salto: izbeći ćete ružan pogled i terasa će vam delobati dublje, budući da gledate kroz balkonska vrata u svoj dom.

3

4.Sarađujte sa providnim materijalima

Staklena vrata, staklena ograda, stakleni stočić… Providan materijal je pravi poklon za prostore koji su maleni, a verujemo da uopšte ne treba pojašnjavati zašto je tako.

4

5.Terasa s pogledom na more

Ako imate terasu s pogledom na more, naš vam je savet da je opremite svojim prisustvom i dobrim raspoloženjem 😊 Šalu na stranu, za sve terase koje pružaju spektakularan pogled, prvenstveno važi pravilo: iskoristite tu prednost! Čak i ako terasu opremite stolicama na rasklapanje, biće sasvim dovoljno da se odmorite i nahranite dušu.

10

Nadamo se da su vam ovi saveti ili fotografije pomogli da lepše i funkcionalnije opremite svoju terasu. Pišite nam u komentarima šta vam se posebno dopalo i šta je privuklo vašu pažnju.

7

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu.