0-11

U jednom stanu može biti jedno stotinu zanimljivosti

Da li ste znali da su kuhinje u Skandinaviji i u Sjedinjenim Američkim Državama češće koncipirane tako da nemaju pločice do pola visine zida, nego što je to slučaj sa našim balkanskim prostorima, kao i sa mediteranskim kuhinjama?

Ako niste znali, evo, sada znate 😊

A da li znate koji razlog stoji iza ove razlike u stilovima? Pa, stoji stil kuvanja! Mi “južnjaci” volimo kad nam se ručak krčka u loncu i volimo da potegnemo tiganj svaki čas. Volimo i da pečemo i zapečemo, ali nam je ringla mnogo važna. Skandinavci i Amerikanci, s druge strane, više koriste rernu. Dakle, na našim  prostorima i vodena pada i masnoće idu direktno u vazduh, pa ih je lakše skinuti s pločica nego sa zida, a u gore pominjanim delovima sveta, zidovi i ne trpe baš ovoliki atak pa su zato često ili goli ili obloženi tapetama.

 

Takav je slučaj sa ovom kuhinjom koja, pored toga što nema pločice na zidovima, nema ni centimetar loše iskorišćenog prstora. Razlog? Jednostavan: opremljena je nameštajem po meri. Od gornjih elemenata, preko maski za tehniku i aparate, do sudopere i radnog prostora, ova kuhinjica ima sve što joj treba. I to baš u centimetar i baš po meri prostora. Zato nam se i dopala i zato ovaj primer i delimo sa vama. A kad smo već tu, pogledajte i ostatak stana – možda se i vama učini da u njemu ima dosta interesantnih rešenja i možda neko od rešenja baš vama posluži da napravite neku promenu u uređenju vašeg doma.

1-2

2-1

3-2

4-2

5-2

6-2

7-2

8-2

8a

8b

9-2

10-2

11-2

13-2

13-2

16-1

17-1

18-1

19-1

20-1

22-1

23-1

24-1

25-1

26-1

27-1

29-1

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen