namestaj-po-meri-vozdovac-12

Trenutak istine za nameštaj po meri

Ako želite da uredite svoj prostor i ako je nameštaj po meri jedna od opcija, pravi je trenutak da saznate sve što treba da znate o nameštaju po meri. U nastavku ćemo vam predstaviti prednosti i nedostatke, kao i par preporuka, a vi fino, uz kafu, čaj ili koju god prijatnu tekućinu, procenite kakvo uređenje je za vas najbolje rešenje.


Vrhunski kvalitet

Obično se prilikom izrade nameštaja na zahtev dobija mnogo više pažnje u odnosu na onu koja se poklanja kada kupujemo nameštaj serijske proizvodnje. Pored toga, materijali koji se koriste takođe su najčešće boljeg kvaliteta.

plakari-decija-soba-karaburma-fb
Istrajnost

Ako pripadate ljudima koji veruju da ako su materijali bolji i izrada stručna, trajnost i snaga proizvoda će biti veća, onda ste sto posto u pravu! S nameštajem po meri nemate rizika: vi učestvujete u izboru materijala, vi birate s kim ćete da sarađujete i, najposle, vi ste uključeni u svaku bitnu odluku.

3

Jedinstven dizajn

Čak i kada se neko odluči da uredi prostor po uzoru na vaš, možete biti sigurni da niko neće imati komad nameštaja poput vašeg. Moguće je da je montažni nameštaj lep i izgleda dobro, ali nema ništa lepše od osećaja kada znate da je napravljen samo za vas i vaše potrebe. To je kao kad imate odeću po meri, sašivenu kod krojača, u odnosu na garderobu kupljenu u robnoj kući.

americki-plakar-1

Udobnost

Ako je nameštaj napravljen po vašoj želji, sva dekoracija biće po vašem ukusu, što će nesumnjivo uticati na udobnost prostora i osećaj prijatnosti u njemu.
DSC05538

Prilagođavanje prostoru

Jedan od razloga zašto mnogi pribegavaju izradi nameštaja po meri za svoj dom je taj što žele da smeste određene elemente u prostor sa veoma specifičnim dimenzijama ili oblikom. U tom slučaju, ako zaista želimo da dobijemo optimalan rezultat, ovo je jedino rešenje. Doduše, jeste alternativa da posetite stotine prodavnica nameštaja dok ne pronađete nešto što možete upotrebiti, ali je pitanje da li će taj gotov proizvod sto posto zadovoljavati kriterijume koje nameštaj po meri svakako može da ispuni.

fioke-u-stepenistu-4

Očuvanje životne sredine

Pored toga što zanatlije potencijalno manje zagađuju od industrije, mora se uzeti u obzir i najbolja upotreba resursa, pa čak i ponovna upotreba materijala. Sve to ide u korist manjim fabrikama, a samim tim koristi i našem životnom okruženju, te i nama samima.

decija-soba-devojcica-1

Nedostaci nameštaja po meri

Cena

Iako proizvodna cena ne mora biti mnogo veća od one koja važi za serijski proizveden nameštaj, logično je da su ipak ovi proizvodi nešto skuplji. To je zato što se industrijski procesi koriste ekonomijom obima što znatno smanjuje troškove, jer stolar koji će proizvoditi ovaj nameštaj po meri ne kupuje iste količine sirovina koje industrija kupuje i stoga ih ne nabavlja po istoj ceni.

Uprkos svim troškovima, razlika obično nije nestvarno velika, jer masovna proizvodnja takođe povezuje troškove koje nemaju proizvodnje nameštaja po meri, a u koje spadaju svi oni troškovi koje ima jedna korporacija.

Vreme izrade

Ako je potreba opremanja stana hitna, moguće je da nameštaj po meri nije najbolje rešenje za vas, jer je ovo proces za koji je potrebno vreme. Prvo faza projektovanja i planiranja, a potom i izvođenje, što može da potraje manje ili više vremena u zavisnosti od nameštaja i od zahteva koje ima sama izrada.

 

Preporučijemo vam:

Pazite se ako dobijete izuzezno nisku cenu, znatno nižu od poznatih proizvođača nameštaja, jer se to može postići samo znatnim smanjenjem troškova, što može uticati na kvalitet materijala, montaže itd.
Takođe, raspitajte se koliko je iskusan proizvođač s kojim želite da sarađujete, jer u skoro svim poslovima iskustvo je važno, a u stolariji je posebno važno. Na primer, kako se ponaša svaki materijal, mehanizacija, obrada, pa i improvizacija, može se naučiti samo dugogodišnjim iskustvom. Nađite inspiraciju na internetu, fotografišite nameštaj koji vam se sviđa, gledajte časopise i pokažite svoje ideje profesionalcu da bi tačno znao na šta mislite i o čemu želite da razgovarate.