portada

Sve je dobro kad je s pravom merom

Iako je naslov ovog bloga prilično filozofski konotiran, mi ćemo se zadržati na temi uređenja enterijera. I u tom kontekstu i tvrdimo da je prava mera osnovni uslov za postizanje prijatnog ambijenta. Naravno, nije i jedini, ali to ga ne čini manje važnim.
Danas ćemo se osvrnuti na jedan stan koji je opremljen upravo tako: s pravom merom i sa stilom. Po meri je, konkretno, opremljena kuhinja što se vidi i bez naglašavanja – što bi se reklo, vidi se iz aviona.


Prvo što nam upada u oči su dimenzije kuhinje, preciznije dužina donjih elemenata, koji tačno pokrivaju ceo istureni zid. Zid kao takav ne zatvara prostoriju i zato je važno da je odabir boje kuhinje upravo ovakav kakav jeste. Jer bela je nenametljiva, svetla , otvorena i čista i teško da će bilo kome izazvati vizuelnu zbrku. Još jedna prednost kuhinje po meri u ovom slučaju je i što je visina elemenata (mislimo na donje) prilagođena prostoru. Konkretno, manji deo kuhinje je nešto niži od ostatka a razlog tome je činjenica da bi standardna visina zaklonila dno prozora.

0-9
Što se ostalih lepota po meri tiče, standardne su i ne treba ih posebno isticati jer smo svi navikli na ugradne električne elemente, na uređaje koji imaju maske, na iskoristivost svakog centimetra i na tip on otvaranje fioka i krila.

2-5

Što se tiče ostatka stana, komadi nameštaja koji jesu napravljeni po meri su svedeni: u dnevnoj sobi konzola, u kupatilu nameštaj ispod lavaboa. Ostatak prostora je opremljen nameštajem iz serije zato, na primer, i nema detaljnijih fotografija spavaće sobe.
Ovo ide u prilog našoj izjavi s početka bloga da je najvažnije od svega (ili makar skoro najvažnije) da prilikom opremanja nađemo pravu meru. A da li je sav nameštaj napravljen baš po meri ili takav luksuz pripada samo posebnim komadima i prostorijama, to neka odluče faktrori poput vremena, stila, prostora i budžeta.

3-5

4-5

5-5

6-5

Nadamo se da vam se ovaj prostor dopada i da ćete iskoristiti neku ideju da i vi ulepšate svoj dom.  Bilo kako bilo, pišite nam utiske u komentarima. Radujemo im se, zaista!

7-4

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen