0

Stepenice u ulozi protagoniste u jednoj garsonjeri po meri

U ovoj maloj garsonjeri od svega 24 m², možemo se sresti sa raznim neobičnostima, ali su nam prvo privukle pažnju stepenice koje dele ili spajaju kuhinju i spavaću sobu. Ili pak, u zavisnosti od stava posmatrača, koje čine rastavni ili sastvani funkcionalni deo i kuhinje i spavaće sobe. I, ma kako ih mi posmatrali, bez kojih autonomija prostora za spavanje – spavaća zona – ne bi bila moguća.

 

Ako vam klaustrofobija nije bliska pojava, ovu ideju o uređenju garsonjere ne treba zanemariti. Zato i želimo da podelimo ovaj primer dobre prakse s vama.
Pored toga što je cela kuhinja pravljena po meri, posebno nam se dopada način na koji su skladišni prostori i kuhinjski nameštaj pretvoreni u stepenice. Ideja je originalna, praktična, a donekle je i simpatično kako se do kreveta stiže preko rerne i frižidera. Inače, sama kuhinja je opremljena samo osnovnim elementima, ali zar možemo očekivati više od prostora koji se sastoji iz 24 metra kvadratna?!

1

11

12

13

14

Što se tiče galerije, u njoj je samo dušek – sasvim dovoljno za nekoga ko želi da ima odvojen prostor na kome spava, ali ko istovremeno želi da dobije na prostoru za dnevni boravak.

2

3

4

5

6
Garderober ne postoji, već samo vešalica za kačenje garderobe, ali se u svakom trenutku može napraviti ispod kreveta, to jest, ispod dušeka.

Balkon je napravljen tako da se tokom leta pretvara u dnevnu sobu, a sama dnevna zona izgleda kao prilično upotpunjena celina: primetite da, pored dnevne sobice, ima čak i trpezarijski sto i klupu za sedenje.

8

9

10

15

Sve u svemu, kada bi se napravio maleni garderober po meri, ova garsonjera bi se mogla pohvaliti optimalnom iskorišćenošću, a neko ko živi sam i ne provodi baš mnogo vremena u kući, mogao bi da kaže da ima sve što je jednom domu potrebno.
Da li i vi delite naš utisak? Pišite nam u komentarima!

16

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Jurnal de Design Interior