1

Srećna ste osoba ako imate terasu ili balkon – ulepšajte ih po svojoj meri

Jedna je činjenica nepobitna: ako imate terasu ili balkon, možete sebe smatrati srećnikom il’ srećnicom 😊

Čak i ako je vaša terasa skučena ili balkon mali, ovaj kontakt sa spoljašnjim svetom je uvek savršen prostor za opuštanje, uživanje, razmišljanje… Ponekad nam služi da razbistrimo mozak, a ponekad da se rashladimo pre spavanja. Kakvu god ulogu da imaju, terase i balkoni su veliko bogatstvo.

Naravno, mogu zauvek ostati i neiskorićen prostor, ako ih zapustite i zanemarite njihove vrednosti.
Mi ćemo vam pomoći, kroz inspirativne fotografije i primere, da svom balkonu ili svojoj terasi ne priredite takvu sudbinu. Posebno ćemo se osvrnuti na primere malih terasa i balkona, ponajviše zato što praska pokazuje da je veći izazov pronaći skladno rešenje za mali prostor ovog tipa, nego za veliki.

Pa, počnimo!

22

 

Ključni preduslovi da iskoristite mali balkon ili terasu su:

1.Nameštaj smanjenih dimenzija i svetlih dezena.

2.Nameštaj dva u jednom, na primer, klupa koja služi kao skladište ili bočni sto koji postaje prtljažnik.

3.Nameštaj na sklapanje, jer će vam pomoći da ga koristite samo kada vam treba, a za čuvanje mu treba svega nekoliko centimetara.

4.Uvek materijali pogodni za spoljašnje okolnosti tako da nameštaj što duže ostane u pristojno upotrebljivom stanju tokom vremena i korišćenja.

5.Svetle i meke boje, a ne tamne.

6.Nemojte zloupotrebljavati biljke koje smanjuju prostor, ali ih imajte jer daju svežinu prostoru i predstavljaju najzdraviji ukras. Biljke su neophodne u svakom dvorištu ili terasi!

7.Napravite delove prostora koji su u senci da biste koristili terasu ili balkon tokom sunčanih sati (suncobrani, pruće, pergole…).

8.Vodite računa o osvetljenju kako biste iskoristili prostor kada sunce zađe. Solarna rešenja su savršena jer ne zahtevaju instalaciju kablovima i ne troše električnu energiju.

U nastavku ćemo sa vama podeliti inspirativne primere, a vi za sebe uzmite ono što vam godi i što se uklapa u vaše želje i mogućnosti.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

20

21

23

25

26

27

28

29

30

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble