decije-sobe-za-devojcice-3

Savršen radni sto je onaj koji vam je po meri

Pronalaženje savršenog radnog stola ne bi trebalo da bude težak zadatak, ali praksa pokazuje da nije ni tako lak.

Neki su vrlo skupi, neki preveliki, neki premali, neki se ne uklapaju u naše zahteve, a neki su toliko lošeg kvaliteta da o njima ne vredi ni razmišljati.

Iz tog razloga, pravljenje stola po meri neretko postaje najpraktičnije i najkorisnije rešenje.

Bilo da tražite mali sto ili nešto profesionalnije rešenje jer radite od kuće, važno je da znate da imate opcije. Mi ćemo danas sa vama podeliti neke ideje koje vam mogu biti značajne i koje vas mogu inspirisati da porazmislite o svom radnom stolu kao elemntu nameštaja koji ne mora izgledati onako kako smo do sada bili navikunuti.

1.Ako tražite sto za opremanje dečije sobe, a da ne trošite puno prostora a ipak dobijete dobar sto za učenje i rad, ovaj model je savršen.

Ima izdašnu radnu ploču na kojoj se može komotno raditi, ali ima i 3 velike fioke za skladištenje koječega, kao i 3 police na drugoj strani koje nude više prostora za odlaganje.

Ovo je moćan radni sto koji nam nudi dosta prostora za odlaganje bez zauzimanja puno prostora sobe, jer su mu dimenzije 120 cm širine i 49 cm dubine.

Možete ga praviti u drvenoj završnoj obradi, skandinavskoj beloj, crnoj i sivoj, mada ako je ono što tražite radni sto koji se ne ističe ili ne opterećuje prostor i savršeno se uklapa, onda gledajte da izaberete završnu obradu koja je u skladu sa ambijentom.

1

 

2.Prateći isti stil prethodnog stola, i ovaj drugi model je dizajniran da nudi maksimalne performanse u minimalnom radnom prostoru. U ovom modelu imamo i prostor za odlaganje kućišta, kao i ležište za tastaturu koje se izvlači.

Takođe ima dosta prostora za odlaganje što pomaže da sve bude organizovano i pri ruci. I sve ovo zauzima minimalni prostor, jer zauzima 110 cm širine i 55 cm dubine.

2

3.Ako vam je potreban profesionalniji radni prostor sa dobrom osnovom za rad, onda je ugaoni radni sto savršen model.

Ima idealne dimenzije da se u njega smeste računar, štampač i više elemenata: na jednoj strani zauzima 120cm, a na drugoj 140 cm, a dubina mu je 48 cm.

Na njemu možete udobno raditi zahvaljujući uklonjivoj ladici za tastaturu, a takođe ima i dve velike police za smeštanje svega što vam treba.

Još jedna prednost ovog radnog stola je u tome što, iako je veliki, budući da je ugaoni, dozvoljava da iskoristimo ćošak prostorije i tako maksimalno iskoristimo raspoloživi prostor.

3

4.Ovaj model je pre mini kancelarija, nego radni sto. Ima mnogo prostora za odlaganje na koji mogu stati fascikle, kutije, knjige, sveske i bilo koji drugi radni i kancelarijski materijal, i to bez korišćenja velikih površina, jer koristi vertikalni prostor zahvaljujući ugradnim policama.

Kako već ima dovoljno vertikalnog prostora za odlaganje, ostatak stola, osnova na kojoj radimo, je minimalistička, ravna i jednostavna, pa tako i ne zauzima više prostora nego što bi trebalo, niti vizuelno opterećuje prostor.

4

5.Ovo je jedan od popularnijih modela, i to ne samo zbog lepog i savremenog dizajna, već i zbog toga što je praktičan.

Kao što vidimo, u pitanju je konzolni stočić ispod kog se nalazi radni sto koji se može po potrebi izvući sistemom vođica i točkova.

Ovaj model je savršen ako morate da improvizujete prostor u dnevnoj sobi za rad od kuće. Lako ga možete „sakriti“ kada ne radite i tada postaje konzolni stočić, koji ne zauzima više prostora nego što je potrebno.

5

6.Ako u vašem domu praktično nema prostora, a ipak vam je potreban radni sto, možda je upravo ono što vam treba ovaj model.

U pitanju je radna ploča, to jest, radni sto koji se kači na zid. Iako je lagan i ne zauzima mnogo prostora, prilično je komotan za rad, širine 83 cm sa bazom od 39 cm za postavljanje računara.

Takođe ima i police za čuvanje kancelarijskih predmeta koje svakodnevno koristimo.

6

7.Za sve koji nemaju mnogo prostotra na zidu, postoji i alternativa: zidni sto koji se sklapa.

U pitanju je radni sto koji je postavljen na zid kao da je reč o bilo kom modulu ormara i ne zauzima nijedan dodatni centimetar dnevne ili spavaće sobe.

Kada ga otvorimo i rasklopimo, on postaje praktični sto na kome možemo udobno da radimo.

Unutra ima sasvim dovoljno polica i prostora za sav radni materijal, a kada ga zatvorimo, pretvara se u komad nameštaja koji izgleda svedeno i nenametljivo.

7

8.Ako već imate dovoljno prostora za odlaganje, jer već imate police ili fioke, a potreban vam je samo radni sto, ali ne i da vam pojede prostor, ovo je savršen model.

To je nepretenciozan radni sto, a ipak praktičan i udoban, bez nepotrebnih dodataka i bez vizuelne buke. Dobra radna ploča, dizajnirana u modernim pravim i svedenim linijama, sa ciljem da se diskretno uklopi u bilo koji ugao i jedna poličica ispod nje, sasvim su dovoljne za rad od kuće, ne samo privremeno, već i na duži period, ukoliko sam rad ne iziskuje korišćenje papira ili dodatnih mašina i aparata.

8

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: Mil Ideas