0-1

Rešenje koje uvećalo prostor jednog malenog stana

Rešenje u vidu uzdignutog kreveta stvara dodatni prostor za odlaganje. Ako znamo da skladištenje stvari predstavlja pravu glavobolju u gotovo svim malim stanovima, onda vam je jasno zašto danas sa vama delimo upravo ovaj primer.

Doduše, mnoga rešenja u ovom stanu su prilično uspešna, s tim što je naša opaska i da ovaj stan izgleda nešto mračnije negó što bi morao, no to pripisujemo zidu između kuhinje i ostatka stana, koji stan upravo i čini tamnijim.

 

Kad smo kod kuhinje, rekli bismo da je ovo prostorija u stanu koja nudi najbolja rešenja: potpuno je kompletna, obiluje manjim i većim elementima, od visećih do nisko postavljenih, sva je u tonu, napravljena po meri prostora (obratite pažnju pod kojim uglom je rešena radna ploča),  a našlo se mesta  i za visoki sto sa prostorom za dve osobe, jednostavan i svedene obrade.

Visok krevet, napravljen na uzdignutoj površini do koje vode stepenie, čini nam se praktičnim rešenjem, iako ne baš najlepšom mogućom opcijom. Rekli bismo da je, stilski, mnogo veliki „zalogaj“ za tako mali stan i čini dnevnu sobu donekle ograničenom. Ali, ako uzmemo u obzir koliko je ovaj prostor malen kao i da je uzdignuti krevet, zajedno sa kutijama za odlaganje stvari koje se nalaze u njegovom podnožju, prilično olakšao temu skladišteja i povećao taj kapacitet stana, možemo reći da je, sve u svemu, ovo rešenje i praktično i lepo.

Takođe, pohvalićemo ideju da se spavaća soba, to jest, spavaća obast, odvoji pregradom koja je od stakla i koja omogućuje dnevnoj svetlosti da prodre do kreveta.

Što se tiče predsoblja, mislimo da je nameštaj koji se nalazi u njemu sasvim usklađen sa potencijalima prostorije i da su i cipelarnik (koji je ujedno i klupa za sedenje) i viseći delovi u potpunosti zadovoljili standarde predsoblja.

 

1-13

2-11

3-13

4-13

5-12

6-13

7-13

8-13

9-12

10-13

12-12

13-10

Šta mislite o nameštaju u ovom stanu? Da li biste se i vi odlučili da prostor bude po vašoj meri, ma koliko bio nekonvencionalan? Šta biste promenili? Pišite nam u komentarima!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: Delikatissen