10

Predsoblja kao inspiracija za lepše uređenje doma

Dekoracija vaše kuće zaslužuje posebnu pažnju: od ulaza do kupatila. Ali, za razliku od prostorija u kojima provodimo više vrmena, prostorija koju često zanemarujemo je predsoblje.


Srećom, ima ko misli i na ovu prostoriju, te tako sada postoji novi trend koji ne samo da pruža toplinu i daje stil, već je i univerzalan, prilagođava se svim stilovima i ostaje nepromenjen tokom vremena. Radi se o komadima nameštaja od drveta ili u boji drveta. Prirodni izgled nameštaja – drvo – već neko vreme je u modi i razumljivo je zašto je tako: čovek se toliko udaljio od prirode da je prirodno da sada pokušava da sve što ga podseća na prirodu unese u svoj dom. Mi u Crvenoj Jabuci volimo prirodne tonove i znamo da je pored toga što je ponovo u modi, to trend koji će trajati mnogo godina. Iz tog razloga, dajemo vam 10 različitih primera u kojima natur boja drveta ukrašava predsoblje, bilo u velikim komadima nameštaja, bilo kroz detalje.

Pogledajmo ih zajedno!

Bez svake sumnje, najjednostavniji način da unesete prirodnu, natur boju drveta u svoje predsoblje je  pomoću velikog komada nameštaja, koji će vam, pored prirodnog izgleda, pomoći da povećate kapacitet skladištenja, da podupre ogledalo ili sliku i da ostavite ključeve i novčanik kada uđete u svoj dom. Pored ovih funkcija, podsećamo vas da je boja drveta boja koja se na svestran način prilagođava skoro svakom stilu koji odaberete za predsoblje.

1

2

Zahvaljujući svojoj svestranosti, drvo je savršeno i za klasični i za moderan nameštaj, u zavisnosti od načina na koji se tretira i u zavisnosti od dizajnerske linije. Ako izaberete komad koji krase svedene linije, dobićete toplinu i svetliji izgled predsoblja. Da, iako drvo ima veliku vizuelnu težinu, ako ga dobro kombinujemo, ono je idealan materijal za dekoraciju predosblja.

3

4

5

Još jedan način da unesete drvo u predsoblje, ako ne želite da postavite komad nameštaja sa prevelikom težinom, jeste da ram ogledala bude od materijala u boji drveta. To će pružiti veoma prijatan prirodan i topao osećaj u prostoru. Ako je, pored toga, ogledalo okruglo, postići ćete dinamičan prostor i ublažiti linije komode.

Ako imate stari porodični komad nameštaja, ne oklevajte da ga restaurirate i stavite u predsoblje svoje kuće. Svako udubljenje, svaka ogrebotina, svaki istrošeni ugao pričaju drugu priču, što ovaj komad čini jedinstvenim predmetom za ulepšavanje vašeg doma.

Poseban način da se prirodne boje drveta unesu u predsoblje je kroz zidove od lajsni. Ovaj trend je rasprostranjeniji u dekoraciji zbog modernog svog aspekta, kao i zbog topline samog materijala. A pošto je pregrada od lajsni resurs koji sam po sebi ima veliku dekorativnu moć, nećete morati da stavljate previše komada da biste ukrasili ulaz u kuću. Sa malom klupom i jednom biljkom, prostor može biti više nego dovoljno dekorisan.

6

7

8

9

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble