1-14

Prava mera uređenja kao pokazatelj umeća i osećaja za lepo

Koliko god malih stanova videli poslednjih godina, svakom novom idejom smo iznenađeni i divimo se sposobnosti i amatera i profesionalaca da urede i iskoriste prostor na najbolji način.

Ovo poslednje ne znači nužno da treba da ubacimo u stan gomilu nameštaja ili ukrasa. Naprotiv, to znači da umemo da se snađemo sa minimalnim opterećenjem prostora, a da ipak zadovoljimo svaku od potreba. To znači stvaranje prostranosti, funkcionalnosti, udobnosti i stila.

 

Postavljanje nameštaja nasumično, bez razmišljanja o bojama, harmoniji, stilu ili čak korisnosti i nije neka umetnost – svi to možemo da uradimo, a da ne trepnemo.  Ali, stvoriti lep, udoban, jednostavan dom, napraviti dom po meri, sa svime što vam je potrebno za život više nije tako lak zadatak.

0-21

Prva stvar koja mora da se uzme u obzir je način života i potrebe onih koji žive u tom prostoru. Jasno je da je ovakav stan predviđen za jednu ili najviše dve osobe. Po nameštaju i ostatku sadržaja izgleda kao osoba koja radi i s vremena na vreme voli da kuva i zabavlja goste kod kuće. Tome u prilog svedoči izuzetno dobro opremljena kuhinja sa trpezarijskim stolom za 4 osobe. Kad smo kod kuhinje, sigurni smo da ste primetili da je u pitanju kuhinja po meri, uređenja moderno, ali prvenstveno funkcionalno. Takav izbor nas ne iznenađuje, jer ono što nudi nameštaj po meri, ne može da se poredi sa serijskim proizvodnjama.

2-10

3-13

Sigurno da nekome od nas, ako su nam potrebne druge stvari, ovaj enterijer ne bi bio po ukusu, ali stanaru ovog stana je sasvim po meri i i to je tajna uspeha. Ako prostor zadovoljava individualne potrebe, a ne standarde – onda je to upravo prostor kakav treba da bude.

17-10

18-8

19-7

Budući da je stan uređen kao otvoren koncept, izbor svetlih boja čini ceo prostor svetlim i harmoničnim.

5-12

6-12

7-11

8-11

9-11

10-11

11-11

12-11

13-10

Samo parket od masivnog hrasta riblje kosti i stolice stvaraju kontrast sa bež i svetlo sivim tonovima. Kontrast je topao, kakav prirodno drvo uvek postiže.

15-10

4-13

16-9

Tekstil je još jedan važan element koji daje toplinu u ovoj dekoraciji. Ima ih na svakom uglu, čak i u kupatilu. Zamislite da nema svih tih tkanina, zavesa, ćilima, jastuka, stolnjaka, ćebadi… po čemu bi se prostor mnogo razlikovao? Da biste dobili prijatniju sobu, korišćenje tekstila je uvek ključno.

20-6

Kako se vama dopada ovaj stan? Da li vam se svidelo neko rešenje? Pišite nam u komentarima, radujemo im se!

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: Delikatissen