0-5

Muški stil u jednom malenom stanu opremljenom po meri

Već znate da volimo da podelimo sa vama primere lepo, praktično i funkcionalno uređenog životnog prostora, bez obzira n ato da li je opremljen nameštajem po meri ili ne. Ipak, nekako se desi da svaki stan koji zadovoljava kriterijume praktičnog i lepog, jeste, makar delimično, opremljen nameštajem po meri. Ovaj stan je prilično bogat komadima nameštaja po meri: od kuhinje, preko dnevne sobe, do hodnika i kupatila, svakoj prostoriji su prethodno uzete mere i po njima je napravljen makar jedan komad nameštaja. Spavaću sobu ne pominjemo, kao prvo, zato što nije soba, a kao drugo, zato što vam fotografije čitave ove spavaće zone neće ostaviti prostora da donesete drugačiji zaključak.

Što se tiče naslova bloga, prvo da naglasimo ne mislimo da mora da postoji dekoracija koja je za muškarce ili za žene, i ubeđeni smo da svaki stil i sve boje pripadaju svima, jer najposle ni estetika ni dizajn nemaju ni pol, ni boju, ni religiju.

Ali tradicija i istorija su nam usadili da se dekori poput ovog koji vam danas prikazujemo u ovom mini stanu smatraju muškim, zbog tamnih boja, svedenih i oštrih linija, oskudnosti ukrasa i vidljivih elemenata koje više povezujemo sa hobijima: “dečački” kutak za video igrice, flaše alkohola na vidiku kao polica u baru itd.

1-2

2-2

3-2

Drugim rečima, po tradiciji koristimo izraz muški stil i zato što je tako brže objasniti stil, jer ga svi razumeju, (isto kao kada kažemo muška odeća), ali želimo da razumete da iza ove sintagme ne postoji drugo značenje , jer istina je i ovaj stan deluje idealno za devojke, isto kao što je sasvim u redu ako neka devojka želi da nosi odelo sa kravatom, što se i dešava decenijama unazad.

4-2

5-3

6-2

Dakle, ovo je neverovatno moderan dom sa svega nekoliko metara kvadratnih koliko ima, sa tom velikom, kompletno opremljenom kuhinjom po meri, koja sadrži dosta prostora za odlaganje.

Pošto ovaj mini apartman ima prilično visoke plafone, uspeli su da naprave međusprat za krevet, što znači da ceo sprat može da zauzme društvena zona – to jest, dnevna soba i trpezarija. Što se nas tiče, ovo je savršen dom za mladu osobu koja želi da živi u velikom gradu.

7-2

8-2

9-3

10-3

11-2

12-3

13-2

14-2

15-2

16-2

17-3

Da li se vama dopada? Pišite nam u komentarima!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: Delikatissen